Időugrás történt a Fear The Walking Dead legújabb évadában?

Alapjáraton a The Walking Dead idővonala egyszerűnek mondható, de ez csak a fő sorozat. A 10 éven át tartó széria számos időugrást tartalmazott az évadok során, volt mikor egy évet, de volt mikor csak egy hetet ugrottunk az időben. A Fear The Walking Dead még a járvány kitörése előtt kezdődött, viszont a negyedik évadban utolérte az anyasorozatot, egészen addig míg Rick Grimes fel nem robbantotta a hidat, és hat évvel előre nem mentünk.

Amikor a Fear The Walking Dead 5. évada véget ért, 2013-ban jártunk, körülbelül 1000 nappal a járvány kezdete után. Az új évad látszólag egy kis idő elteltével, de nagyjából ugyanott folytatódott ahol az előző abbamaradt, viszont annyi eltéréssel, hogy ebben az évadban minden epizód más-más karakterekkel foglalkozik. Az első részben Morgan feltámadását láthattuk, majd ezt követte Strand, Alicia, Daniel és Charlie epizódja, a harmadikban pedig Dwight és Althea páros storty-ját követhettünk végig. A negyedik „Kulcs” névre keresztelt részben kiderült, hogy John Virginia-nak dolgozik, és egy titokzatos gyilkosság után nyomoz, valamint leveleket ír feleségének, June-nak

Fear the Walking Dead 6. évad 4. rész

 

Bár könnyű nem észrevenni, de ebben az epizódban kiderült, hogy volt egy kisebb időugrás. A Fear The Walking Dead 6. évadának 1. epizódjában Morgan azt állította, hogy a sebét öt-hat héttel azelőtt érte, ami azt jelenti, hogy alig több mint egy hónap telt el az 5. és 6. évad között. A “Kulcs” nevű epizódban azonban John Dorie megemlíti, hogy senkit nem öltek meg “mielőtt megérkeztem volna, 246 napig”. Ha feltételezzük, hogy John ennek a békés időszaknak a nagy részében jelen volt, akár 6 hónapos időugrásra kerülhetett sor a 4 nyitóepizódjában.

A sunyi időugrást Morgan is támogatja – ő az egyetlen karakter, aki eddig minden részben szerepelt a 6. évadban. Morgan teljesen meggyógyultnak tűnik a negyedik részben, míg az évad nyitányának végén még mindig bajlódott a lőtt sebével, ami arra utal, hogy hosszú idő telt el. A 6 hónap elég ésszerű gyógyulási időnek tűnik, és megfelel John számának is. Továbbá Morgan kíváncsi arra, vajon Grace vajon felismeri-e, ha valaha újra találkoznak. Noha ez utalhat arra, hogy Morgan “halottnak” nyilvánítja magát, és egy sokkal brutálisabb, fejszét viselő személyként mutatkozik, azt is elismeri, hogy már jó ideje nem látták egymást, miután elváltak a Fear The Walking Dead 5. évadjának fináléjában.

Fear the Walking Dead 6. évad 5. rész

 

Az egész Walking Dead-es univerzum hajlamos a pontos ütemtervet homályosítani, hogy elkerülje az időrendi cselekmények botlását, így a legutóbbi ugrás is összhangban van a franchise hagyományaival. Scott M. Gimple korábban megerősítette, hogy a Fear The Walking Dead 6. évada több időbeli átugrást tartalmaz, így a rajongók valószínűleg több ilyesmire számíthatnak a következő epizódokban. Hogy ezek mind John Dorie szorgalmas számlálásán keresztül érkeznek-e, az még várat magára. Ha a Fear The Walking Dead továbbra is ebben a tempóban halad előre, akkor a spin-off sorozat hamarosan felzárkózhat a The Walking Dead-hez és a World Beyond-hoz, amelyre szükség lehet a Civic Republic történet teljes lejátszásához.

Szólj hozzá