Előzetes Igazi kísérteteket is láttak az Élők és holtak forgatásán

Igazi kísérteteket is láttak az Élők és holtak forgatásán

Két ember boldogságkeresése a viktoriánus kor Angliájának egy távoli, vidéki – mint kiderül – kísértetházában. Röviden így foglalható össze az Élők és holtak, ami az érzelmekkel teli kosztümös dráma műfaját keveri ízlésesen a kísértetes horrorokkal. Aki pedig maga is átélné az Epic Draman december 13-tól esténként 21 órától látható kísértetház megmagyarázhatatlan jelenségeit, akár oda is utazhat!

Főszerepben: a hirtelen berobbanó szexi sztár!

Ritkán fordul elő, hogy egy színész egy sorozat egyetlen epizódjában látható, mégis megjegyzik maguknak a nézők. Az Élők és holtak (The Living & the Dead) főszerepét alakító Colin Morgant leginkább a Merlinből ismerhetjük, de amikor feltűnt A koronában, az angolszász lapok áradatban cikkeztek arról, hogy ki lehet a sikersorozat szexi újságírója.

Daily Mail: „A korona rajongói elájultak az új sztártól, Colin Morgantől”; az Express külön cikket szentelt a bemutatásának (ami egyáltalán nem mindennapi egy epizódszereplő esetében); mások szerint a Disney-hercegekre hasonlít; a Vogue pedig odáig ment, hogy a színész vonzerejének titkát fejtegette – arra jutott, hogy az északír akcentus és a felgyűrt ingujj után nem lehet elmenni amellett sem, hogy van benne valami régivágású, James Stewartos sárm.

A jó hír az, hogy az Epic Draman hat részen át csodálhatjuk a vonzó északír színészt!

Forgatás egy valódi kísértetházban

Az Élők és holtak sztorija szerint a pszichológus Nathan megörökli a családi birtokot a csodálatos, ám elszigetelt Somerset-völgyben, és odaköltözik a feleségével, hogy új életet kezdjenek. A vidéki idill helyett azonban megmagyarázhatatlan események bolygatják fel az életüket, és mindent, amit eddig önmagukról vagy a világról gondoltak.

Díszletként kézenfekvő lett volna, ha az alkotók egy stúdióban húzták volna fel a kísértetházat, de ők nem ezt a megoldást választották: inkább beköltöztették a színészeket egy valódi szellemkastélyba, azaz a XVI. században épült Horton Courtba. A női főszerepet játszó Charlotte Spencer elmondta, hogy egyesek láttak már egy rejtélyes nőt a ház nagy kandallója mellett, mások pedig egy kisfiúra lettek figyelmesek a tetőn.

„A gond csak az, hogy ez a kisfiú belefulladt a ház melletti tóba a harmincas években”

– teszi hozzá Colin Morgan.

A stábtagok a forgatás során többször is rejtélyes lépések zaját hallották, de amikor a zaj irányába fordultak, senki sem volt ott. Furcsa árnyékokra is felfigyeltek, egy szeánszjelenet forgatásán pedig papírlapok fújódtak szanaszét a szobában, pedig nem volt huzat.

A leghátborzongatóbb azonban a telefoncsörgés volt: olyan volt a hang, mintha egy régi, vezetékes telefon csörgött volna valahol a házban, csakhogy mint kiderült, a telefont már évekkel ezelőtt kikötötték. Aznap mégis kétszer hallották a hangját…

Aki bátor, és megtetszik neki a sorozatbéli ház, bármikor kiveheti azt, Horton Courtot ugyanis nemrég teljeskörűen felújították, és megnyitották a turisták számára. Addig is, az Élet a Marson és a Porrá leszünk alkotójának legújabb sorozata megmutatja, hogyan szembesül egy fiatal pár egy birtok gazdag múltjának összes emlékével, traumájával és fájdalmával.