hétfő, január 25, 2021

Így keress a Filmsoron!

-

Alaposan beújítottunk nemrég, hiszen elég egyedülálló dizájnnal jöttünk elő decemberben, most pedig a keresőnket is nagyon 21. századivá varázsoltuk. Mutatom is mitől menő.

Na, a legtöbb online magazin (és úgy általában véve a honlapok) rákfenéje, hogy a kereső eléggé egydimenziós, értem én ezt az alatt, hogy egyáltalán nem releváns találatokat jelenít meg, amikor nagyon keresnénk valamit.

Ezt a hibát igyekeztünk kiküszöbölni az új keresővel, ami egyrészt nagyon releváns találatokat ad, másrészt nem csupán a különböző kulcsszavakra kidobott posztokat jeleníti meg, hanem a keresőszó alapján felajánlja a legnépszerűbb rovatokat, illetve a kulcsszavakat is.

Alább a “Halálos fegyver” sorozaton szemléltetném is, hogyan kell ezt elképzelni.

A fenti, főmenüben található keresőre kattintva beírod a kulcsszót amire keresel.

Filmsor keresés 1

Ez az esetünkben ugye a Halálos fegyver lesz. Fontos, hogy ne nyomj entert, hanem várd meg amíg a kereső alatt felugrik a kis keresődoboz, amelyben megjeleníti a találatokat.

Filmsor keresés 2

Ezután a lentebb is látható módon láthatod, hogy adott kulcsszóra miket dob fel a kis dobozunk.

Filmsor keresés 3

Egyrészt ott van minden cikk (a 6 legfrissebb + a “more posts” gombra kattintva a további találatok), amely tartalmazza az általad keresett szóösszetételt (esetünkben sorozatot), másrészt a jobboldalon láthatod, hogy adott szóösszetétel mely rovatokban fordul elő legsűrűbben, illetve milyen kulcsszavakban, címkékben használjuk leginkább. Ezek mind csupa-csupa kattintható dolgok, vagyis ezek alatt aztán szépen el lehet mélyedni az egész Filmsorban és felfedezni sok-sok mindent, ami egyébként nem kerül ki a főoldalra.

A magyarosítás természetesen már folyamatban van, nevezhetnénk a dolgot béta verziónak is, de egyrészt nem akarunk menőzni, másrészt meg ez már majdnem a végleges verzió. És persze bármilyen észrevételetek van, esetleg hibát találtok, kérlek jelezzétek nekünk kommentben, amit ide kattintva tudtok megtenni kicsit lejjebb görgetve.

Filmsor komment

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Tagfelvétel – Csatlakozz a Filmsorhoz!

Bloggereket, újságírókat, kritikust, hírszerkesztőt és partnereket keres a Filmsor.net.

Friss

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

Liam Neeson ismét megnyerte a hetet a mozikban

Liam Neeson új filmje, a The Marksman ezúttal sem talált legyőzőre.

A Hírstart ajánlata