Hír és közéleti magazin

Ilyen volt a Dominion 1. évada

Még nyáron túlestünk rajta, de sem maradó károkat, sem maradandó élményt nem okozott/nyújtott, így az írási sorrend hátulján kullogott ezidáig a SyFy a Légió című mozifilm alapjaira építő sorozata.

Amit érdemes tudni a sorozatról az az, hogy bár a Légiót veszi alapul, szorosan azért nem kapcsolódik egymáshoz a történet. A lényeg, hogy a Gábriel angyalok harcban állnak a Mihály által védett emberiséggel és amikor úgy tűnne, hogy oda az emberiség, egyszer csak felbukkan a kiválasztott, akit maga a megváltó jövendölt meg, hogy megmentse az emberiséget.

A tetovált kiválasztott, aki követi az egyébként swingerpartikat tartó Mihály arkangyal útmutatásait. Ellenfelük Gábriel pedig a helyi helytartó fiával köt szövetséget, aki nem mellesleg éppen azért a csajért van oda, akiért főhősünk is és aki szintén az egyik helyi helytartónak a lánya. Van ám itt politika meg intrika rendesen, arról ne is beszélve, hogy mivel az angyalok emberi testbe bújtak, ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy a folytatásban még hány karakterről derül ki, hogy főállású angyal, merthogy az alkotók az egész évad során csak ebben az egy csavarban gondolkodtak – persze amellett, hogy minden karaktert flashbackekkel árnyaltak.

Dominion

Ez utóbbi egyébként nem működött rosszul, engem a Mihály-Gábriel ellentét már a Lost epikus Jacob-Man in Black verbális csatározásait idézte, ráadásul a történethez is tudott hozzátenni, igaz nagyjából ezek voltak az egyetlen jelenetek, ami szerettem a sorozatban.

A látvány egyébként rendben van, nem mondom, hogy nem lehetett volna jobban csinálni, de abból a pénzből amiből mostanság egy SyFy sorozat gazdálkodik azt hiszem ez a maximum, amit ki lehet hozni – bár a díszleten és a nem túl változatos forgatási helyszíneken azért eléggé kilógott a lóláb.

Összességében nem volt nézhetetlen a Dominion, de több epika és kevesebb intrika jót tenne a sorozatnak.

10/5