Hír és közéleti magazin

Impastor 2. évad – Jó pap holtig szélhámos

Adott Buddy Dobbs, az egyszeri szélhámos, aki egy véletlen folytán egy kisközösség homoszexuális papjának a helyében találja magát, azonban nem igazán tud elmenekülni a múltja elől.


Csak most láttam, hogy tavaly mindössze egyetlen sorozatos ajánlóban említettük meg az Impastort, pedig számomra ez jelentette a csúcsot a 2015-ös vígjátéksorozatok közül.

Mivel sohasem késő elkezdeni, ráadásul a sorozat első évada mindössze 10×20 percet vesz el az életedből, ugorj is neki, aztán gyere vissza és értekezzünk róla, hogy mitől működik a második évadban is ugyanaz a recept, amivel az Impastor dolgozik.

Szóval adott Buddy Dobbs, az egyszeri szélhámos, aki egy véletlen folytán egy kisközösség homoszexuális papjának a helyében találja magát, azonban nem igazán tud elmenekülni a múltja elől. Sem a rendőrök elől. Sőt még azok elől sem, akinek tartozik. “Cimbi” azonban minden helyzetből kivágja magát, amikor meg nem, akkor jön az isteni gondviselés. De meddig lehet 19-re lapot húzni?

Nos, remélem minél tovább. Az Impastor egysorosai, illetve a Michael Rosenbaum által alakított Cimbi kalandja továbbra is zseniális, ahogy a mellékszereplők nem teljesen komplett életszemléletén, naivitásán is gyakran felsírunk. Az Impastor az a sorozat, amelynek minden percére jut valami poén és magasról tojunk rá, hogy újra meg újra ugyanazt a csavart  sütik el, ha aztán mindig képesek nyakon önteni Cimbit valami új problémával, amiből kimászhat, valami fájdalmasan együgyű hazugsággal.

Impastor Season 2

Az Impastor egyik legnagyobb erénye egyébként az, hogy minden epizódban képes bedobni valami óriási problémát, de ezek nem “vörös heringek”, nem ülnek rajta, nem szívatják a nézőt, hanem legkésőbb a következő epizód első jelenetében feloldják azt.

De hazudtam, mert az Impastor legnagyobb erénye a szerethető karakterek, az élükön a magát szuperbűnözőnek gondoló, szex-, drog- és whiskeyfüggő, mégis egy teljes közösségről gondoskodó Cimbivel. Szóval, aki vágyik egy könnyű 20 percre az mindenképpen nézzen rá az Impastorra, mert simán feldobja a napot. Jobban mint egy B.J.