Inarritu megkínozta a stábot a ‘The Revenant’ forgatásán

Alejandro Gonzalez Inarritu rendező The Revenant című túlélőfilmjének előzetesét látva az első mondatunk az volt, hogy “Ha ezért nem kap DiCaprio Oscart, akkor semmiért”, a második meg, hogy mennyire valósághűnek tűnik az egész. Nos ez nem véletlen, hiszen a főhős megpróbáltatásai az egész stábra kihatottak.

The Revenant

Na de nézzük mik okozták a problémákat a forgatás alatt:

– Inarritu a fejébe vette, hogy nem csak, hogy a Birdmanben is látott folytonos kameramozgással kell felvenni az egész filmet, de csak természetesen napfény mellett dolgozhat Emmanuel Lubezki operatőr. Ez persze rengeteg problémát okozott, hiszen a jeleneteket nagyon sokszor újra kellett venni, sőt volt hogy órákat, napokat állt a forgatás, mert nem volt megfelelő fény. Egyszer például egy 2 hetes szünetből 6 hét lett, többek közt ennek is köszönhető, hogy Tom Hardy nem tudta elvállalni a Suicide Squad forgatását.

– Jim Skotchdopole producer, aki a Birdmanen is együtt dolgozott Inarrituval ki lett tiltva a forgatásról! Ennek egyik oka, hogy állítólag szóvá tette Inarritunka, hogy az eredetileg 90 milliós büdzsé már 135 milliónál tart.

– A büdzsé növekedésének egyik oka, hogy a kanadai forgatáskor nem találtak havat, így kamionokkal szállították oda azt, sőt idővel inkább átköltöztették az egész stábot Argentínába, ahol megfelelő volt a hóviszony…

– Persze ez semmi ahhoz képest, hogy az eredetileg 30 fővel tervezett jelenet felvétele közben Inarritu kitalálta, hogy inkább kellene még 200 statiszta, mert úgy hitelesebb a csatajelenet…

Leonardo DiCaprio a The Revenant című filmben

– A színészek eközben pokolian fáztak, hiszen Argentínában sokkal hidegebb volt (a hírek szerint volt, hogy mínusz 40 fokra hűlt le a levegő), mint Kanadában, de Inarritu nem változtatott a kosztümökön, mondván a film ősszel játszódik, nem lenne hiteles, ha vastag ruhában lennének a főhősök. Ezek után már szinte semminek tűnik, hogy a kamerák lefagytak, a technikai berendezések elromlottak, vagy hogy szintén egy jelenet felvétele közben találta ki, hogy “kéne ide egy meztelen ember, akit egy ló húz maga után a földön”.

– Nem véletlen, hogy egy idő után folyamatosan meetingeket kellett tartani a színészek és a stáb egészsége és biztonsága érdekében… Inarritunak erről csak az volt a véleménye, hogy ilyen körülmények kellettek, hiszen ha zöld háttér előtt vették volna fel a filmet akkor a stábtagok biztosak nyugodtak lettek volna, de a film mehetett volna a kukába…

The Revenant Leonardo DiCaprio

– Természetesen sokan felemelték a hangjukat Inarritu módszerei ellen, ennek a vége az lett, hogy Inarritu kirúgta azokat a stábtagokat, akik a leginkább hangoskodtak. Erről annyit mondott a THR-nek, hogy ő a karmester és ha a hegedű(s) rossz, akkor annak nincs helye a zenekarban.

A fenti körülményeket olvasva nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy Inarritu már-már mániákusnak tűnő forgatási hozzáállása hány Oscar-jelöléshez segíti majd a filmet és hogy DiCaprio révbe ér-e végre, ha már ennyi áldozatot hozott a stáb többi tagjával együtt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Ethan Hawke Magyarországon forgathat Marvel-sorozatot

Ethan Hawke is benne lesz a Disney+ készülő sorozatában, a Moon Knight-ban, vagyis a Holdlovagban.

Hirdetés

Hírstart