Filmek, sorozatok, kultúra

Ingyenesen letölthetővé tették a 400 mesét tartalmazó mesekönyvet

Több mint 400 mese válik letölthetővé telefonokra a koronavírus miatt otthon lévő családok számára.

A Samsung és az interaktív hangoskönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids együttműködésének köszönhetően március 20-tól egy hónapon keresztül több mint 400 mese válik letölthetővé telefonokra a koronavírus miatt otthon lévő családok számára tanuláshoz és szórakozáshoz.

A BOOKR Kids Mesetárban olyan klasszikus és modern interaktív történetek találhatók, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ismert színészek keltik életre, többek között Molnár Piroska, Szacsvay László és Gálvölgyi János, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A Mesék tanuláshoz nevű polc kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segíti, míg az Angol nyelven szekcióban nyelvtanulást támogató könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.

Az androidos készülékekre és iPhone-okra is letölthető Mesetárban március 25-től egy különleges mesével is találkozhatnak az olvasók, amely igyekszik a gyermekek számára is érthető módon segíteni a kialakult járványhelyzet kezelését. A kézmosás fontosságáról Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány vezetője írt mesét, amelyet Czuder Tamás illusztrált. A mese egy hónapon túl is ingyenesen elérhető marad a Mesetár polcain, a további tartalmak pedig az ingyenes hónap után egy-, három-, és hat hónapos előfizetéssel érhetők el.

A Szegedi Tudományegyetem kutatói korábban azt találták, hogy a BOOKR Kids interaktív könyveinek új nyelvi, képi, kommunikációs, performatív minőségei a befogadói figyelmet hosszú távon fenn tudják tartani, és eredménnyel vonhatók be a nevelés, az oktatás és az önművelés folyamatába. A vizsgálatok óvodás, normál képességű és hallássérült alsó tagozatos gyermekekre, valamint a meséket közvetítő pedagógusokra is kiterjedtek.

Facebook
<