Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Interaktív kísértetházas horrorfilmet készít az Amblin

Steven Spielberg a feszültségkeltés mestereivel fogott össze.

Steven Spielberg cége, az Amblin Entertainment egy különleges horrorfilmen dolgozik, jön ugyanis az első interaktív horrorfilm.

Az egyelőre cím nélküli horrorfilm ötlete eredetileg a The Haunting of Hill House és a Hush alkotója, Mike Flanagan illetve állandó írótársa Jeff Howard fejéből pattant ki, de Flanagan és Spielberg szerepvállalása ellenére a rendezője egy harmadik személy, a szintén a zsánerben már komoly filmeket alkotó Alexandre Aja lesz, aki a Sziklák szeme, a Magasfeszültség, a Piranha 3D, a Tükrök vagy éppen a hamarosan érkező Préda alkotója.

A történetről eddig mindössze annyit tudni, hogy egy kísértetházban játszódik majd és jó eséllyel ez lesz az első olyan film, aminél nem zavarnak ki a moziból telefonhasználat közben, ugyanis egy a filmhez érkezett alkalmazásban mi magunk szavazhatjuk majd meg, hogy milyen irányban folytatódjon a cselekmény – nagyjából mint a Black Mirror: Bandersnatch címet viselő epizódja.

Korábban már láttunk hasonló filmekre példát, de ez lesz az első eset, hogy a moziban próbálkoznak interaktív történetmeséléssel. Nézőként szívás lesz, ha a közönség nagy része nem úgy szavaz, mint mi, mert akkor ülhetünk be a következő előadásra is, hátha végre láthatjuk úgy a történetet, ahogy mi szeretnénk.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<