Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Isaac Asimov Alapítványából készít tévésorozatot a Csillagok között írója

Vagy nekünk tévéseknek inkább a Person of Interest (A célszemély) írója nem? A lényeg, hogy a kisebbik Nolan-testvér, Jonathan az HBO-nak készíti el Asimov Alapítvány-sorozatának tévés adaptációját.

isaac-asimov_foundation

Az Alapítvány eredetileg nyolc rövid történet formájában jelent meg az Astounding című amerikai sci-fi folyóiratban 1942 és 1950 között. Az első négy történet egy továbbival kiegészülve jelent meg végül 1951-ben Alapítvány címmel. A többi történet az 1952-ben megjelent Alapítvány és Birodalom, illetve az 1953-as kiadású Második Alapítvány című kötetekben öltött regényformát, így született meg az Alapítvány-trilógia.

Isaac Asimov világhírű science fiction regénytrilógiája azt kutatja, hogy befolyásolható, irányítható-e a matematikai módszerekkel megjósolt, kiszámított jövő. Összeomlik-e a Galaktikus Birodalom, sikerül-e elhárítani vagy legalább megrövidíteni a zűrzavar éveit? Ezer év izgalmas és döntő fordulatait sűríti történelmi regénnyé az Alapítvány-trilógia, a modern tudományos-fantasztikus irodalom klasszikus alkotása.

Úgy látszik a kis Jonathan sok időt töltött el Kip Thorne elméleti fizikussal a Csillagok között forgatókönyvének megírásán kívül is.

<