Ismét bezárnak a magyarországi mozik

Hétfőn délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon jelentette be: a maszkviselés önmagában már nem lassít eléggé, ezért a járvány terjedését korlátozó intézkedéseket kell bevezetni.

Kedd éjféltől a kormány kijárási tilalmat vezet be este 8 óra és hajnali 5 óra között. Ezen felül minden gyülekezés tilos lesz, az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék azonban nyitva tarthatnak.

Az üzletek és a fodrászatok és az egyéb kisipari szolgáltatók este 19 órakor bezárnak, a szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat pedig nem – folytatta.

A miniszterelnök közlése szerint általános rendezvénytilalom lép életbe: családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt, a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni, szabad téren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos.

A rendezvénytilalom hatálya alá természetesen a mozik és a színházak is beletartoznak, vagyis a fentiek azt jelentik, hogy a következő 30 napban a színházak és a filmszínházak sem fognak kinyitni.

ismét bezárnak a mozik

Szólj hozzá