IT: PART TWO – Persze, hogy elkészül az AZ folytatása

Igaz ezt a stúdió a kezdetektől így tervezte, de most az is kiderült, hogy már fel is kérték Gary Dauberman forgatókönyvírót a 2. rész megírására.

A meg nem határozott gonosz – AZ filmkritika

Az Annabelle filmeken is dolgozó Dauberman Chase Palmer és az Az rendezői székéből végül távozó Cary Fukunaga forgatókönyvének felturbózása után most egyedül veselkedhet neki a folytatásnak, amely a hírek szerint majd 30 évvel később játszódik majd az első filmhez képest, vagyis a Vesztesek felnőttként is leszámolnak majd az őket rettegésben tartó entitással – akár csak a regényben.

A folytatás, avagy a Chapter Two (Második fejezet), produceri munkáit ugyancsak Barbara Muschietti, Roy Lee, Dan Lin, Seth Grahame-Smith és David Katzenberg végzik.

A New Line Cinema és a héten a mozikba került AZ-t végül megrendező Andy Muschietti azonban még nem állapodtak meg a folytatásról, aminek nyilvánvalóan anyagi okai vannak, hiszen a Mama című horrorral Hollywoodba betörő Muschietti korábban már kifejezte elköteleződését a folytatása felé is – igaz azóta felkérték egy Drakula előzményfilm megrendezésére is, amely a Paramount projektje lesz, illetve ő vette át Scott Derrickson helyét a Locke & Key sorozat showrunneri székében, amelyet nem mellesleg Joe Hill, vagyis Stephen King fia készít a Hulunak.

Az ázsióját a napokban jelentősen megnövelő Muschiettinek ráadásul még ott van a Shadow of the Colossus címet viselő fantasztikus film is a bakancslistáján, márpedig a New Line-nak nagyon nem mindegy, hogy mikor állhatnak neki a folytatásnak.

Egyrészt, az AZ 2. részét 2019-ben tervezik bemutatni, hiszen minél hamarabb ütnék az igencsak meleg vasat (60-70 milliós nyitóhétvégét jósolnak a filmnek), másrészt meg felnőttkor és ezzel felnőtt színészek ide vagy oda, szinte biztos, hogy számíthatunk majd flashbackekre és új gyerekkori jelenetekre, márpedig a mostani filmben szereplő gyerekszínészek 2-3 év alatt rengeteget nőnek, nőhetnek.

Az Vesztesek klubja

Szólj hozzá