Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Ítéletet hoztak a The Walking Dead körüli jogi ügyek egyikében

Robert Kirkman, a The Walking Dead képregények alkotója pert vesztett az amerikai AMC televíziós hálózattal szemben.

Még 2017-ben a The Walking Dead képregényeket alkotó Robert Kikrman (aki egyben a tévésorozatot gyártó Skybound egyik alapítója is) pert indított az sorozatot műsorra tűző amerikai AMC csatorna ellen, mondván az AMC nem egyenletesen osztja le a sorozatból befolyó nyereséget.

Az ügyben a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság járt el, David Buckley bíró pedig tegnap ítéletet hozott, miszerint az AMC nem járt el helytelenül a pénz visszaosztás során.

Kirkman többek közt azt nehezményezte, hogy az Apple iTunes felületéről befolyó 22 millió dollárból csupán 4,6 millió dollárt ismert el és ebből osztotta szét a jutalékot többek közt Robert Kirkmannek.

A bíróság szerint azonban az AMC-nek joga van hozzá, hogy módosított bruttó bevételeket tüntessen fel, vagyis levonja a nyereségből a saját költségeit, amit a műsor reklámozására költ.

Az AMC-nek tehát mostantól bírósági papírja van arról, hogy tiszteletben tartotta a partnereivel kötött szerződéseit, amit Orin Snyder, a hálózat vezetője nagy győzelemként könyvel el.

Az AMC-nek azonban van még egy futó pere a The Walking Dead miatt, ez már 2011 óta húzódik. A sorozat első évadát készítő Frank Darabonttal az első évadot követően szerződést bontott a csatorna, miután a sorozat alkotója bírálni kezdte az AMC-t, szintén bizonyos összegek (például adókedvezmények) állítólagos lenyelése miatt. Darabont 2013-ban perelte be az AMC-t, de az ügyben azóta még nem született ítélet.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<