Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Itt a Gyilkos tréfa első előzetese


Végre elkészül az egyik legnépszerűbb Batman-képregény a Killing Joke, vagyis a A Gyilkos tréfa animációs változata, ami ráadásul felnőtteknek szóló lesz, vagyis olyan brutális vérontást ígér, mint A sötét lovag visszatér.

batman-the-killing-joke-600x323

A Batman: A gyilkos tréfa egy 1988-as képregénytörténet, melynek írója Alan Moore, rajzolója pedig Brian Bolland. A mindössze 48 oldalas Gyilkos tréfa egyike a legjelentősebb és legsikeresebb Batman-történeteknek.

A gyilkos tréfa cselekményének központjában Batman, és legfélelmetesebb ellenfele, a Joker párharca áll, melyet elsősorban pszichológiai síkon vívnak. A Joker, miután sokadszorra ismét megszökik az Arkham Elmegyógyintézetből, be akarja bizonyítani, hogy „egyetlen rossz nap” is képes bármilyen kiváló embert az őrületbe kergetni. A kegyetlen kísérlet alanyának pedig James Gordon rendőrfelügyelőt szemeli ki. Elrabolja Gordon lányát, Barbarát, sőt meg is lövi, így az tolószékbe kényszerül. A történet folyamán a visszatekintésekből az olvasó megismerkedhet a Joker eredettörténetével, legalábbis annak egyik változatával.

the-killing-joke-image-600x326

Joker eredettörténete a cselekményben elszórt visszapillantásokban tárul az olvasó elé. Ez az eredettörténet azonban nem feltétlenül hiteles, mivel a Joker tébolyult emlékeit mutatja be. A történet végén maga Joker jelenti ki, hogy ő is „egyetlen rossz nap” miatt őrült meg, de arra pontosan nem emlékszik, hogy mi is történt vele akkor. Egyszer így emlékszik rá, egyszer pedig úgy. (A sebhelye születését is több változatban mesélte el Christopher Nolan A sötét lovagjában ugyebár.)

Az új animációs filmben Mark Hamill (vagyis Luke Skywalker, vagyis a Trükkmester) adja Joker hangját, még Batman Kevin Conroy hangján szólal meg.

<