Hír és közéleti magazin

Itt vannak az első hivatalos fotók az új Tomb Raider filmből

Az új, Alicia Vikander nevével fémjelzett Tomb Raidert majd egy év múlva, 2018. március 16-án mutatják majd be az amerikai mozikban és végre hivatalos fotókon is megcsodálhatjuk a film főhősnőjét.

Mint az IGN írja a történet szerint a temperamentumos Lara Croft tinédzserként elveszíti kalandor édesapját (őt Dominic West alakítja majd a filmben). A 21 évessé cseperedő lány különösebb cél nélkül tengeti mindennapjait, motorosfutárként dolgozik a trendi Kelet-Londonban: albérletre alig telik neki, az egyetemi óráin pedig csak néhanapján bukkan fel. Pedig nem lenne más dolga, mint átvenni apja jól menő vállalkozását, ám a lány ezt a lehetőséget elutasítja, ahogyan azt is képtelen elfogadni, hogy apja tényleg meghalt volna. Bár azt a tanácsot kapja, hogy hét esztendő kutatás után adja fel, Lara mégis úgy dönt, hogy maga mögött hagy mindent és mindenkit, hogy kiderítse, mi történt valójában édesapjával. A nyomok egy, a valahol Japán partjainál található titokzatos sziget legendás sírboltjához vezetnek. A küldetés roppant veszélyes, és már a szigetre eljutni is majdhogynem lehetetlen feladat. Ám Lara csak ott szembesül igazán a valódi téttel, hiszen minden határát túllépve, csupán éles eszével, vak hitével és megtörhetetlen akaratával felvértezve kell dacolnia minden veszéllyel, hogy túlélje a kalandot és rászolgáljon a Tomb Raider névre.

A leírás a Crystal Dynamics által készített 2013-as videojáték rebootból minden bizonnyal sokak számára ismerős lesz, de ahogyan látszik (és ahogy azt Roar Uthaug rendező megerősítette), a film sok ihletet merít a 2015-ben megjelent Rise of the Tomb Radierből is.