csütörtök, január 28, 2021

James Gandolfini halála után is díjesélyes

-

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnagyobb, leghangosabb sikerét egy romantikus vígjáték aratta.

Exek_es_szeretok_jelenetfoto (3)

A sok komor művészfilm között az Exek és szeretők (Enough Said, hazai bemutató: december 5.) bájos és játékos történetét nézve lélegezhettek fel egyedül a filmrajongók. Egy masszőr (az Emmy-díjas Julia Louis-Dreyfus) megtudja, hogy új szerelme (James Gandolfini) egyben a barátnője (Kathreen Keener) volt férje ? és nem tudja, minek higgyen: a saját tapasztalatainak, vagy barátnője elborzasztó beszámolóinak.

Az Amerikai Filmakadémia tagjai ritkán díjazzák a vidám műfajt, de a Hollywoodba akkreditált filmes újságírók által kiosztott díj, a Golden Globe már könnyebben jut a könnyed stílus képviselőinek: az előrejelzések szerint mindkét főszereplő, a rendező és a forgatókönyvíró is a Golden Globe-jelöltek közé kerülhet. A szakértők szerint könnyen megtörténhet, hogy James Gandolfini posztumusz elismerést kap, sőt, bármilyen furcsa, ő az Oscar-díjért is eséllyel indul. Ez a film indíthatta volna el a tévés sztárt egy új karrier ? a mozis ? felé: még akkor is, ha a megemlékező színésztársak szerint Gandolfini azt mondogata, hogy igazából nem neki kellene játszania azt a férfit, akibe titokban minden nő szerelmes.

Kapcsolódó bejegyzések

Megoldódott a Maffiózók utolsó jelenetének rejtélye

A Maffiózók utolsó jelenetében nem volt egyértelmű, hogy a Jame Gandolfini által alakított Tony Soprano meghal-e vagy sem, de most végre egyértelmű választ kaptak a rajongók a kérdésre.

Timothée Chalamet, Will Ferrell és Gal Gadot is a díjátadók között lesz

Timothée Chalamet, Will Ferrell, Gal Gadot, Julia Louis-Dreyfus és Lin-Manuel Miranda is díjátadóként működik közre az Oscar-gálán, amit tíz nap múlva rendeznek meg Los Angelesben.

Előzményfilm készül a Maffiózókhoz

Minden idők egyik legkultikusabb sorozata az eredeti alkotó kezei között elevenedhet újra fel.

68. Emmy-díj: Ezek a színészek és sorozatok 2016 legjobbjai

Ma hajnalban kiosztották a 2016. év Emmy-díjait, vagyis a tévé Oscarját, vagyis azt a díjat, ami manapság sokkal többet...

Friss

Technikai problémák miatt állt le az HBO GO

Ha nem megy az HBO Go, a hiba nem a te készülékedben van, hanem a szolgáltatónál vannak fennakadások.

Válik Az Esernyő akadémia sztárja

Elliot Page (korábbi nevén Ellen Page), Az Esernyő Akadémia sztárja, tavaly decemberben jelentette be, hogy transznemű.

Ha Shonda Rhimes visz elég könyvet a nyaralásra, el sem készül A Bridgerton család sorozat

Julia Quinn, A Bridgerton család alapjául szolgáló Bridgerton-regénysorozat írója elég vicces sztorit osztott meg a napokban.

39 évesen meghalt Jeanette Maus

Jeanette Mausnál 2020 áprilisában diagnosztizáltak vastagbélrákot.

A Hírstart ajánlata