Filmek, sorozatok, kultúra

James Wan Knight Rider mozifilmet készít

Végre elindult valami az évtizedek óta ígért Knight Rider-mozifilmmel kapcsolatban. Vajon ki kapja majd a főszerepet?

Az elsősorban horrorrendezőként számon tartott James Wan a Halálos iramban 7-tel kóstolt bele az autós filmek világába, még a MacGyver sorozattal pedig megtapasztalta milyen feltámasztani egy klasszikus szériát, így tulajdonképpen valahol testhezálló feladatra vállalkozott.

Az Atomic Monster nevű produkciós cégével – és a Spyglass Media Grouppal közreműködve – ugyanis ő készítheti el a Knight Rider mozifilmet, amelynek forgatókönyvét a videojátékos T.J. Fixman írja.

A filmről egyelőre annyit tudni, hogy a napjainkban játszódik majd, de megőrzi a sorozat régi módi stílusát. David Hasselhoff visszatéréséről is szó van, igaz valószínűsíthető, hogy nem a főszerepbe, hanem amolyan mentorszerepbe térhet vissza. Arról egyelőre nincs hír, hogy kire osztanák a főszerepet.

Bár nem valószínű, hogy valaki életéből kimaradt, de aki nem ismerné a Knight Rider egy Michael Knight nevű titokzatos férfi története, aki egy titokzatos szervezetnek (Jogért és Igazságért Alapítvány) dolgozva avatkozik be mindenféle bűnügyekbe USA-szerte. Mindebben pedig egy számítógépekkel felszerelt, mesterséges intelligenciával és számos más különleges képességgel felvértezett autója, KITT van segítségére.

<