Filmek, sorozatok, kultúra

Japánban már megjelent a földrengésbiztos vonat

Már a megjelenése is impozáns Japán leggyorsabban száguldó vonatának, amely amellett, hogy gyors, még a földrengés sem állhat útjába.

A Japán fejlesztésű N7OOS egy impozáns, és villámgyors vonat, mely sokkal simábban halad a pályán, mint egy átlagos jármű. Úgy siklik a síneken, mintha ráfeszülne. Érdekessége azonban nem csak tempója, hanem az, hogy minden esetben a célállomásra juttatja az utasait, még földrengés alatt is.

N700

A július 1-jével beüzemelt Japán csodavonat, a Tokaido Shinkasen vonalat szolgálja ki, és már most rendkívül sikeres az utasok körében. Ez köti össze Tokió és Shin-Osaka állomását. Óránkénti sebessége eléri a 360 km/h-t is, de korlátozták a közlekedését 285 km/h-ra.

Ez az első olyan rekord gyorsaságú csodamodell, melyet a Tokaido Shinkasen vonalon helyeztek üzembe július 1-jével. A vasúti jármű így a Közép-Japán Vasút egy fontos részének tekinthető.

Mivel július 1-je, Japánban is vírus által sújtott terület volt, így a szakemberek elkezdtek dolgozni egy bombabiztos vonaton. Eredetileg ekkor tartották volna a Tokiói Olimpiát(amit 2021 halasztottak a járvány miatt), így a japánok álmodtak egy nagyot. A csúcsvonat ugyan nem helyettesíti az Olimpiai Játékokat, de legalább némi kárpótlást nyújt számukra.

N700S

Elegáns arany logója különbözteti meg a N700 és N700A modellektől. A  vadiúj csúcsjármű, ugyan kicsit szögletesebb, és pufibb korábbi társainál, de annál hatékonyabb. Mindez azonban semmit nem von le impozáns külsejéből, és nem változtatja meg azt a tényt, hogy a Japánok olyan járművet alkottak, melyet földrengés sem dönthet romba.

Gratulálok a neves szakembereknek ehhez a nagyszerű fejlesztéshez, mely teljesítményén, külsején, és terhelhetőségén felül az utasok kényelmét is szolgálja. A jármű belső világítási technikája olyan, hogy egy lágy és felettébb pihentető, kellemes légkört teremt, így a vonat a nyugalom forrása.

A jármű felső poggyásztartói minden egyes megállóhelynél világítanak. Ez azt a célt szolgálja, hogy az utasok nehogy elhagyják sokszor értékes vagy éppen pótolhatatlan holmijaikat. Létrehoztak még egy külön helyet az extra nagyméretű poggyászok számára is. Ez a vonat pont akkora csoda, mint amilyennek megálmodták.

<