Hír és közéleti magazin

Jennifer Lawrence újabb könyvadaptációban vállal szerepet

Jennifer Lawrence a Vörös veréb után újabb könyvadaptációban kap főszerepet. A Rekviem egy gyilkos asszonyért című könyv Agnes Magnúsdóttir-ját alakítja majd az Oscar-díjas színésznő.

A történet 1829-ben játszódik Izlandon, és az utolsó, nyilvánosan kivégzett nő kálváriáját dolgozza fel. Agnes egyetlen társasága a helyi tisztelendő akinek az asszony lassan megnyílik és elmeséli a gyilkosság előzményeit, valamint azt, hogy mi vezetett a végzetes tetthez. Közben az is kiderül, hogy a látszat néha csal, és semmi sem az aminek elsőre látszik. A megfilmesítési jogokat a Sony Pictures alá tartozó TriStar Pictures birtokolja, és a Call Me by Your Name rendezője Luca Guadagnino készíti majd. Producerként egyébként maga Lawrence is közreműködik majd a filmben. Az biztos hogy Jennifer-hez nagyon is illik Agnes szerepe, és ez pont egy olyan történet ahol igazán brillírozhat a színésznő.

A film alapjául szolgáló regény a Könyvmolyképző Arany pöttyös sorozatának részeként jelent meg, páratlan, szemet gyönyörködtető kiadásban.

Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért

Fülszöveg:

Izland rideg északi partvidékén járunk, 1829-ben.

Egy nőt halálra ítélnek a szeretője megöléséért, és a kivégzésig egy család gondjaira bízzák. Lelkészt is rendelnek mellé, hogy feloldozza bűnei alól.

Az elítélt lassan megnyílik a tisztelendőnek, elmeséli neki az életét és a gyilkosság előzményeit. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, de az idő vészesen fogy – közeleg a tél, és vele a kivégzés napja.

Csak ő tudja, mi történt valójában. Ez Agnes története.

A halálra várók szenvedésének kegyetlenségénél csak a tétlenek és tehetetlenek lelkiismeret-furdalása rosszabb.