John McAfee feltörné a terrorista iPhone-ját

-


John McAfee megtenné azt, amit az Apple megtagadott, feltörné a halott terrorista iPhone-ját, amellyel már két hónapja nem boldogul az FBI.

john-mcafee

Miután adatvédelmi okokból még 2014-ben kivette az Apple az iOS-ből azt a titkos hátsó ajtót, amellyel fel lehetne törni egy zárolt iPhone-t, még maga az Apple sem tudott segíteni az FBI-nak abban, hogy hozzáférjenek a San Bernardinóban gyilkoló terrorista, Syed Rizwan Farook kódolt iPhone-ján őrzött adatokhoz.

Az Apple olyannyira védi felhasználóit a hatósági beavatkozásoktól, hogy még ehhez az egyetlen eszközhöz sem hajlandó elkészíteni a kódot.

A neves kiberbiztonsági szakértő, John McAfee – amellett hogy egyetért az Apple fenntartásaival – érdekes ajánlattal állt elő: segít feltörni a szóban forgó telefont. Persze ő sem az FBI által kért hátsó ajtóban gondolkodik (amelyet az FBI állítólag csak egyetlen alkalommal használna, de ezt McAfee is kétli), egyéb módszert vetne be, és három hetet kér mindössze. Úgy véli, ennyi idő alatt kinyerné a telefonból az adatokat, és nem lenne szükség arra, hogy az Apple külön kódot építsen az operációs rendszerbe.

A kérdésre, hogy vajon miért nem tudta az FBI ennyi idő alatt feltörni a telefont, annyit mondott, nem elég jók a hackereik, mert nem hajlandók felvenni tehetséges embereket vicces frizurával és piercingekkel. Még azt is hozzátette, hogy ha netán valaki kételkedne szakértelmében, csak üsse be a Google-be a „cybersecurity legend” kifejezést, és nézze meg az első oldalt.

Kapcsolódó

Végre sikerült megfejteni a Zodiákus gyilkos üzenetét

A 46 éves, Amerikában élő David Oranchak kódfejtő 2006 óta dolgozik a Kaliforniát rettegésben tartó sorozatgyilkos egyik üzenetén, amit 1969-ben küldött három helyi lapnak.

Martin Scorsese mostantól az Apple-nek készít filmeket és sorozatokat

Martin Scorsese filmeket és televíziós műsorokat fog készíteni az Apple streamingszolgáltatása számára – jelentette be a vállalat, amely többéves szerződést írt alá az Oscar-díjas olasz-amerikai filmrendezővel.

Megfojtott virágok – Az Apple mutatja be Scorsese új filmjét

Az Apple készíti Martin Scorsese legújabb filmjét Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével.

Ingyenesen letölthető a MONUMENT VALLEY 2.

Az egyik, ha nem a legszebb logikai játékot most ingyen lehet letölteni.

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata