Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

John McAfee feltörné a terrorista iPhone-ját


John McAfee megtenné azt, amit az Apple megtagadott, feltörné a halott terrorista iPhone-ját, amellyel már két hónapja nem boldogul az FBI.

john-mcafee

Miután adatvédelmi okokból még 2014-ben kivette az Apple az iOS-ből azt a titkos hátsó ajtót, amellyel fel lehetne törni egy zárolt iPhone-t, még maga az Apple sem tudott segíteni az FBI-nak abban, hogy hozzáférjenek a San Bernardinóban gyilkoló terrorista, Syed Rizwan Farook kódolt iPhone-ján őrzött adatokhoz.

Az Apple olyannyira védi felhasználóit a hatósági beavatkozásoktól, hogy még ehhez az egyetlen eszközhöz sem hajlandó elkészíteni a kódot.

A neves kiberbiztonsági szakértő, John McAfee – amellett hogy egyetért az Apple fenntartásaival – érdekes ajánlattal állt elő: segít feltörni a szóban forgó telefont. Persze ő sem az FBI által kért hátsó ajtóban gondolkodik (amelyet az FBI állítólag csak egyetlen alkalommal használna, de ezt McAfee is kétli), egyéb módszert vetne be, és három hetet kér mindössze. Úgy véli, ennyi idő alatt kinyerné a telefonból az adatokat, és nem lenne szükség arra, hogy az Apple külön kódot építsen az operációs rendszerbe.

A kérdésre, hogy vajon miért nem tudta az FBI ennyi idő alatt feltörni a telefont, annyit mondott, nem elég jók a hackereik, mert nem hajlandók felvenni tehetséges embereket vicces frizurával és piercingekkel. Még azt is hozzátette, hogy ha netán valaki kételkedne szakértelmében, csak üsse be a Google-be a „cybersecurity legend” kifejezést, és nézze meg az első oldalt.

<