Jön a FARGO 3. évada is a hazai AMC-re

-

A korábbi két évadot eddig közel 160 különféle díjra nevezték, és 42 kategóriában győzelmet is aratott: a többi közt két Golden Globe és egy Emmy-díjat is bezsebelt. A sorozatokat a Coen testvérek 1996-ban bemutatott Fargo című filmje inspirálta, melyből Noah Hawley gyártott egy-egy zseniális, egymástól teljesen független évadokból álló vérfagyasztó krimit. A 3. évad főszereplője a Trainspottingból és a Csillagok háborújából is ismert, Golden Globe-díjra jelölt Ewan McGregor, aki rögtön két szerepet is bevállalt a sorozatban.

A 3. évad 2010-ben játszódik a hófedte Minnesotában, és természetesen a cselekmények láncolata csakúgy, mint az első két évadban, most is „megtörtént” eseteken alapszik. A középpontban egy testvérviszálykodás áll, mely tettlegességig fajul, de kicsit sem a tervezett módon.

Emmit Stussy (Ewan McGregor) egy dúsgazdag és boldog ember, aki az apjától örökölt bélyegekből hatalmas vagyonra tesz szert, sikeres üzletemberré és egy parkoló cég tulajdonosává válik, ráadásul a családi élete is rendben van, egyszóval a siker mintapéldánya. Nem így a legalább 10 évvel idősebbnek tűnő öccse, Ray (szintén Ewan McGregor), aki igazi csődtömeg, és aki egyszer csak úgy érzi, hogy neki is jár valami a családi örökségből, így szeretné megkaparintani az utolsó vagyont érő bélyeget. Emmit persze másképp gondolja, így Ray bérgyilkost fogad, aki azonban eltéveszti a házszámot, és véletlenül az Eden Valley-i rendőrfőnök, Gloria Burgle (Carrie Coon) mostohapját öli meg, beláthatatlan folyamatokat indítva el ezzel.

A sorozatot két további különleges karakter is fűszerezi; Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead), aki Ray barátnőjét testesíti meg egy pénzéhes és manipulatív bridzs mániás nő szerepében, és a hihetetlenül visszataszító és profi maffiózó V.M.Varga (David Thewlis), aki Emmit életét próbálja megkeseríteni, nem is akárhogy, szinte egyik pillanatról a másikra beeszi magát a parkolókirály életébe.

A sorozat október 16-tól, minden hétfőn 23:45-kor látható az AMC műsorán.

Most a címlapon

Az Exatlon Hungary legutóbbi kiesője óriási dobásra készül

Az Exatlon Hungary legutóbbi végjátékában mindkét csapat azért küzdött, hogy ne közülük kerüljenek ki a pénteki párbajozók, és ne...

Gal Gadot főszereplésével készül kémthriller a Netflixnek

A Netflix szerezte meg a Heart of Stone című kémthriller forgalmazási jogait, amelynek főszerepét az izraeli filmcsillag, Gal Gadot játssza.

Box office: Liam Neeson új akciófilmjére ültek be a legtöbben az amerikai mozikban

Liam Neeson új akciófilmje, a The Marksman vette át a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlista vezetését. A filmre premierhétvégéjén 3,2 millió dollárért (956 millió forintért) váltottak jegyet a nézők a mozikban.

WandaVision: Ha semmit nem értettél, itt egy kis segítség

Miért alszik Wanda és Vízió külön ágyban? Mi az a hagyományos sokoviai köszöntés? Miért mászott ki egy méhész a csatornából? Cikkünkből megtudod!

A Hírstart ajánlata

Kapcsolódó bejegyzésekNeked ajánljuk
Ez is érdekelhet