Hír és közéleti magazin

Alfák – Jön a Hősök és a CSI szerelemgyereke a Viasat6-ra

Idén ősszel ismét durván belehúz a Viasat3 és a Viasat6. Új sorozataik egyike az Alphas lesz, ami 2 évadot élt meg (2011-2012) a Syfy-on.

Idén ősszel ismét durván belehúz a Viasat3 és a Viasat6. Új sorozataik egyike az Alphas lesz, ami 2 évadot élt meg (2011-2012) a Syfy-on. A sorozat 2013 őszén érkezik a Viasat6-ra.

Alphas

A sci-fi sorozat középpontjában egy szuper-képességekkel rendelkező csapat tagjai állnak, de inkább előhámoztam azt, amit anno a pilotról írtam, így mindenkinek egyszerűbb:

Vegyes érzelmeim vannak a pilot után, olyan mintha az alkotók nem tudták volna eldönteni milyen legyen a sorozat. Nyomozós, helyszínelős, szuperhősös, (eyecandys) de hogy ebből megfelelő elegyet lehessen alkotni ismerni kell a receptet: vagyis miből mennyi kell. Én sem nagyon tudom eldönteni mi akar lenni pontosan ez a sorozat: felvonultat rengeteg képi effektet a CSI – ból, de a szereplőket mintha a Hősökből szalasztották volna, akik columbói érzékkel nyomoznak. “Hőseink” szuperképességekkel bírnak, van aki az érzelmeiből hatalmas erőre tesz szert -..éppen csak zölddé nem változik, mint Hulk -, van aki másokat manipulál, van aki tárgyakból olvas na meg van aki a különböző frekvenciákból (tv, rádió, telefon, wifi) olvas. Egy furcsa orvgyilkosság miatt riasztja őket egy ügynök (Callum Keith Reeniet ide is beprotezsálták), ugyanis a lövést (ami gyilkolt) tulajdonképpen el sem lehetett követni.

A szuperhelyszínelő csapat azonban rájön, hogy a lövést – ha lehetetlen szögből is, de – valóban elkövették, hamarosan rá is jönnek, hogy ki (amit rettentő bután oldottak meg), na meg arra is, hogy az elkövető is egy alfa, akit egy szellemként ismert ürge manipulált. A párbeszédek gyengék, a drámáról nem is beszélve, ez a sorozat is a gondolkodni képtelen (nem akaró) sorozatfanoknak való, tehát biztos, hogy legalább 5 évadot meg fog élni (nem volt igazam). Kimondottan rossznak persze nem nevezném, de nem értem mi értelme volt felépíteni egy főgonoszt, akit azonnal hatástalanítottak is vagy belógatnia “szellem aktákat”.

Pilot alapján még nem igazán tudom hova tenni, ahogy azt sem, hogy a megbízójuk (CKR) imdb alapján csupán két epizódban szerepel, ha tényleg így van itt az ideje, hogy kirúgja az ügynökét. 1-2 epizódnyi esélyt azért kap tőlem a sorozat. (Ha jól emlékszem egyébként éppen 3 rész után kaszáltam.)

Szóval így tessék várni az Alphast, amit egyébként Zak Penn és Michael Karlow (egyik se nagyon kapott/vállat azóta munkát) hozott össze és az imdb-n 7.1-es átlagot tudott produkálni.

A főbb szerepekben egyébként David Strathairn, Ryan Cartwright, Warren Christie, Azita Ghanizada, Laura Mennel, Malik Yoba tűnik fel, de itt lesz még Callum Keith Rennie, Erin Way, Valerie Cruz, Rachael Crawford, Kathleen Gati, Summer Glau, Lauren Holly és Skyler Wexler csak hogy az eyecandy vonalat erősítsék.