Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Jön az Aranyélet magyar filmtörténelmi epizódja

Most vasárnap, december 4-én 20 órakor érkezik az HBO-ra az Aranyélet 2. évadának 5. része, amely – túlzás nélkül állíthatom – hogy bizony a magyar sorozat (és film)történet egyik sokáig emlegetett epizódja (lesz)!

Ebben a részben bizony felpörögnek az események a Miklósi család körül! Lesznek benne mozifilmek látványát felülmúló akciójelenetek (többek között közelharc, fegyveres és autósüldözés illetve kommandós akció is), de ebben az epizódban végre megismerhetjük Janka (Ónodi Eszter) múltjának eddig eltitkolt részleteit is.

Az akciójelenetet Párdányi Domonkos és csapata vezényelte, akik többek között olyan filmeken dolgoztak, mint a Star Wars, az Exodus, A kém, a Trónok harca és még sok hollywoodi alkotás. A 4 napig forgatott csatajelenet, illetve az 1-1 napig forgatott közelharc illetve kommandós akció igazi kuriózumnak számít a magyar sorozatok, de a filmek között is.

A Stalter Judit és Fodor Judit producerek (Laokoon Filmgroup), az HBO alkotói Dyga Zsombor, Mátyássy Áron rendezővel és Marosi Gábor vezető operatőrrel olyan epizódot tettek le az asztalra, amely minden bizonnyal mérföldkő lesz a hazai sorozat történelmében.

Závorszky Anna, az HBO producere szerint: Az epizód azonban nem csak gyártási, hanem kreatív szempontból is kiemelkedően jelentős, erről Krigler Gábor, az HBO kreatív producere így vélekedik:

„Ez az a rész, amiben minden szereplőnk feltárja egy eddig sosem látott arcát. A sorozat történetének eddigi legfontosabb epizódjában kikristályosodnak az évad központi kérdései: ki mekkora árat hajlandó fizetni rossz döntéseiért, és hogyan hatnak múltbéli bűneink a mában? A Miklósi család és Hollós Endre élete az epizód eseményei után végképp, visszavonhatatlanul megváltozik.”

De ne higgy nekem, inkább higgy a sorozat Facebook-oldalán olvasható kommenteknek:

„Ez az 5.rész valami elkepesztően kemény volt”
„Megnéztem az ötödik részt, hihetetlen, h ez egy magyar sorozat!!!”
„Nincsenek szavak az 5. részre. Ez rendesen odavágott. Csak kapkodtam a fejemet.”
„Ez brutális volt… Röviden: magyar filmtörténelem!”
„Ez az ötödik rész magában jobb mint egy hollywoodi blockbuster”
„Ez a rész!Az eddigi leg…Teljesen letaglózott. Le a kalappal a forgatókönyv írók előtt is.”
„Ez a sorozat világszínvonal!!!! El vagyok ájulva, annyira jó volt a második évad mind az 5 része!!!”
„Zseniális! Külön riszpekt némely párbeszédekért! Életszerű, nyers, tökéletes!”
„Gratulálok! Sok külföldi filmet nem tudnak ilyen látványosan megcsinálni!”
„Elképesztő, hogy jobban várom az Aranyélet részeket mint a The Walking Dead-ét.”

vagy nézd meg most az HBO GO-n vagy vasárnap 20 órakor az HBO-n.

Ha pedig már láttad az epizódot, gyere és beszéljünk róla a spoileres kibeszélőnkben.

Visszatekintés: Aranyélet 2. évad 5. rész

<