Hír és közéleti magazin

Joseph Gordon-Levitt alaposan megizzadt Philippe Petit-nél

Milyen magasan van a 104. emelet? A Kötéltánc (The Walk, hazai bemutató: október 8.) című film főszereplője, Joseph Gordon-Levitt azt mondja, elképzelhetetlenül magasan.

Charlotte-Le-Bon-and-Joseph-Gordon-Levitt-in-The-Walk-slice

Robert Zemeckis új, szemkápráztató 3D-filmjében mániákus, elvakult artistát alakít, aki a bűncselekménytől sem riad vissza, hogy végrehajtsa élete nagy álmát: végigsétáljon a New York-i világkereskedelmi központ ikertornyai között kifeszítet kábelen. Az eset 1974-ben valóban megtörtént, az eredeti kötéltáncos, Philippe Petit még ma is él, és Gordon-Levitt a forgatás előtt néhány hétre hozzáköltözött. Úgy gondolta, csak így ismerheti meg alaposan a férfit, akit játszik.

Az együtt töltött heteket zsonglőrködési és kötéltánc-leckékkel töltötték. A filmes biztosítók szigorúan megkövetelték, hogy a főszereplő csak biztosítókötéllel dolgozhat, de Petit nem az az ember, aki engedelmeskedik a hatósági előírásoknak.

?Van ez az ultramodern orosz cirkuszi biztonságtechnika ? mondta a második napon, amikor a színész gyakorolni kezdett. ? Láthatatlan biztonsági kábel.? És attól kezdve Gordon-Levitt magára maradt? igaz, csak két méter magasan.

? A két méter nem hangzik soknak a 104. emelethez képest ? ismerte el utólag a színész. ? De nekem pont elég volt. Még a szél süvítését is hallani véltem, amit Philippe hallhatott.