A Capone rendezője meglepő őszinteséggel beszélt a nehéz időszakáról

-

Most azonban visszatér és mint a Twitterén is jelezte erősebb, mint valaha, legalábbis a Capone-film első előzetesének megosztásakor jelezte, ezt a filmet bizony ő vágta – üzenve ezzel a Disney és a FOX stúdióknak is.

Josh Trank Tom Hardy

Fantasztikus Négyes

Az erő krónikája rendezőjének karrierjét a Fantasztikus Négyes film tette – majdnem – tönkre. Már a film előkészületekor nem volt könnyű helyzetben, hiszen azt követően, hogy az afroamerikai Michael B. Jordant választotta fáklya szerepére, még halálos fenyegetéseket is kapott a legvérmesebb rajongóktól, akik a karakter megcsúfolását látták ebben. Erről ő maga mesélt Polygonnak, sőt azt is elmondta, hogy olyannyira komolyan vette ezeket a fenyegetéseket, hogy nem csak, hogy fegyverrel aludt, de még bele is betegedett a dologba, sőt paranoiás lett.

A film forgatása közben aztán meghalt a kutyája, ami miatt megint csak depressziós lett. Próbált a munkára koncentrálni, de a 20th Century Fox mindenbe beleszólt, egyszerűen nem engedték, hogy Trank olyan filmet csináljon, amilyet szeretne, hanem sokkal inkább tűnt úgy, hogy ez a FOX stúdió filmje, Trank meg örüljön, ha ott lesz a stáblistában.

Fantasztikus négyes

Nem véletlen, hogy maga is azt mondja a filmről, hogy az egy olyan film, amit az iskolákban kellene tanítani: a Hogyan ne készítsünk filmet tanórán.

Trank természetesen csalódott, hogy nem csinálhatta meg azt a filmet, amit szeretett volna, mint most elmondta, ő is cinkelt kártyákkal játszott egy idő után. Amikor rájött, hogy nem kreatív szabadságot, akkor többek közt olyanokat csinált, hogy csak a forgatókönyv egy részét küldte el a FOX-nak, még a stúdió reakcióiból csak azokat a részeket mutatta meg a film forgatókönyvét is író Jeremy Slaternek, amik nem voltak túl kritikusak, vagy nem kértek módosításokat.

Slater és Trank egyébként sem értett egyet. A képregény-rajongó Slater egy vérbeli képregényfilmet akart, Trank pedig egy Az erő krónikájához hasonló lassú eredetfilmet és úgy gondolta, hogy majd a Fantasztikus Négyes 2. része lesz az a klasszikus képregényfilm, amit a stúdió és a forgatókönyvíró is szeretne. Ebben a kettős ügynökösködésbe aztán csúnyán belebukott, amikor Slater és a FOX is rájött, hogy elhallgat dolgokat, pedig mint mondja törekedett rá, hogy a stúdió és Slater az ő jelenléte vagy hallgatósága nélkül ne tudjon beszélni. Nem volt szép dolog, de csak így tudta megtartani azt a törekvést, hogy azt a filmet készíthesse el, amit szeretett volna. Persze, mint említettük bebukott a dolog, őt ki is vette az egyenletből a FOX, ott sem lehetett a forgatáson, amit úgy kezdtek el, hogy még be sem volt fejezve a forgatókönyv. Mivel időközben Jeremy Slater is távozott, a filmet Simon Kinberg producer vette át, az ő vezetésével írták meg a film végét is.

Az erő krónikája

Hasonlóan sunyinak kellett lennie akkor, amikor a stúdió kitalálta, hogy készüljön folytatása Az erő krónikájához. Trank azt mondja, hogy amikor a stúdió találkozóra hívta emiatt, mindent elkövetett, hogy ne kelljen megjelennie, olyan dolgokat csinált, hogy ellehetetlenítse ezeket a találkozókat, amire maga sem büszke, de ő nem akart folytatást a filmjének, azt meg pláne nem, hogy más rendező készítsen folytatást hozzá.

Josh Trank

Ehhez az kellett, hogy nyitottnak tűnjön a folytatásra, de közben meg mindent elkövetett, hogy ne kelljen megrendeznie. Pedig a FOX már Max Landis-szal is megállapodott, meg is volt a sztori terv. Egy lány állt volna a film középpontjában, aki Matt (Alex Russell) megszállottja és még egy Vasemberéhez hasonlító páncélja is van. Nem csoda, hogy Trank nagyon nem akarta ezt a filmet…

Boba Fett

Ahogy a Fantasztikus Négyes, úgy a Boba Fett-film esetében is Simon Kinberg bábáskodott felette producerként, így nem meglepő, hogy a Fantasztikus Négyes kálváriáját követően esélye sem volt megtartani a rendezői széket. Egyébként ő maga mondott fel, mert akkor már tudta, hogy a Lucasfilmnél Kathleen Kennedyék a kirúgását fontolgatják.

Nagyon kíváncsian várjuk, hogy ilyen előzményekkel, teljes kreatív szabadságot kapva milyen filmet sikerült összehoznia Tom Hardyval.

Kapcsolódó

Oscar Isaac is Marvel-szuperhős lehet

Izgalmas színész egy izgalmas szerepben: a hírek szerint Oscar Isaac lesz Holdlovag az új Marvel-sorozatban.

Fátum Doktor lehet a Marvel következő főgonosza

Thanos legyőzésével a Marvel Univerzuma egy erős főgonosz nélkül maradt, de a szuperhősöknek nem jár pihenő.

Ezeket a Marvel-filmeket tervezték a kilencvenes években

Már jóval a Marvel Filmes Univerzum előtt, az 1990-es években szuperhősfilmekkel szerették volna elárasztani a mozikat. Nem jött össze, pedig volt pár izgalmas projekt.

Most a címlapon

Kárpáti Rebeka megmutatta a fenekét, hogy önbizalmat öntsön másokba

Kárpáti Rebeka arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy az emberek ne legyenek elégedetlenek önmagukkal.

Három új versenyző jött az Exatlonba

Ezzel megint mindkét csapat 8-8 tagú, ismét egyformák az esélyek.

Wonder Woman 1984 filmkritika

A Wonder Woman 2017-ben bemutatott első része attól volt jó, hogy volt szíve. Filmtechikailag abban is találhattunk kivetni valót,...

Sorozat lesz a Dungeons & Dragons-ból is

Az Entertainment One (eOne) leszerződtette Derek Kolstad írót, hogy a Dungeons & Dragons világában játszódó sorozaton dolgozzon.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet