Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Júniusban folytatódik A Mediciek hatalma

Michele Gazo regénye folytatást kap, így már teljes lesz a regény, melyből a Netflix olasz sorozatának 2. évada forgott.

Michele Gazo regényét, amely a Netflixen is látható sorozat alapját adja, a Könyvmolyképző Kiadó két részletben adja ki.

A Mediciek hatalma 6.2Az első kötet már elérhető, a folytatás június elején érkezik. A Mediciek hatalma 2. címen június 2-től lehet keresni a boltokban. A két kötet együtt öleli fel a tévésoMichelerozat 2. évadát (az elsőben Lorenzo nagyapja, Cosimo volt a főszereplő).

A történet szerint Lorenzo fiatalon arra kényszerül, hogy átvegye a hatalmat beteges és gyenge kezű apjától. Nagyapja szellemét követve áll neki Firenze naggyá tételének, és a családja még magasabbra emelésének. A Pazzi család rég irigykedik a Mediciek hatalmára, és Jacopo mindenre kész is, hogy gáncsolja Lorenzo törekvéseit. A Pazzi-összeesküvés kezdetét veszi, és egy merényletben éri el a csúcspontját.

A politikán túl azonban művészetről és szerelemről is olvashatunk: Lorenzo érdekből házasodik, a szíve kamaszkori szerelméé. Clarice azonben nem olyan asszony, aki elviselné, hogy második legyen a sorban. Sandro Botticelli pedig megismeri az asszonyt, akit több festményén is halhatatlanná tesz – Vénusz fel fog emelkedni a habokból.

A tévésorozat 3. évadot is kapott, siker esetén könnyen lehet, hogy regényként is újabb kötetekkel bővül majd a sor.

Ez is érdekelhet:
<