Jupiter hagyatéka: A Netflix új sorozata a Gyűrűk ura szuperhősváltozatának ígérkezik

A napokban számoltunk be róla, hogy hamarosan érkezik a Netflix egyik idei nagy dobása, a Jupiter hagyatéka címet viselő Mark Millar által írt és Frank Quitely által rajzolt képregényadaptáció.

A Jupiter hagyatékából korábban már láttunk egy teasert, most pedig egy újabb videó érkezett néhány fotó kíséretében.

Az új videó azt mutatja be, ahogy a Quitely által készített eredeti rajzok átalakulnak a show élőszereplős karaktereivé, beleértve a sorozat három főszereplőjét: Josh Duhamel, mint Sheldon Sampson / The Utopian; Ben Daniels, mint Walter Sampson / Brainwave és Leslie Bibb, mint Grace Sampson / Lady Liberty.

Jupiter hagyateka Netflix sorozat

Az Entertainment Weekly-nek nyilatkozva azt mondta Mark Millar, hogy a Jupiter hagyatéka egy olyan szuperhős-sága, ami leginkább a Gyűrűk urához hasonlítható.

“Amikor elkészítettem az első szuperhős képregényemet, valami nagyobbat kellett csinálnom, mint a Bosszúállók, az Amerika kapitány: Polgárháború, a Logan vagy a Superman: Vörös fiú. Ez volt legalábbis a tervem, amikor az üres papír felett ültem” – mondta Millar.

“Egy olyan történetet akartam készíteni, amely minden idők legnagyobb szuperhős-eposzává válik. Meg akartam csinálni a Gyűrűk Urát szuperhősökkel, amely időtálló, amelyet az emberek 50 vagy 100 év múlva is szívesen olvasnak.”

A történet erről egy szuperhős családról szól, és arról a világról, amelyet most maguk mögött hagynak, amikor megmentik. “Mindez ehhez a nagy tudományos-fantasztikus koncepcióhoz kapcsolódik” – mondja Millar. “De akkor leegyszerűsítem:

mi lenne, ha a világ legmenőbb fickója, mint Superman, feleségül venné a világ legmenőbb nőjét, például Wonder Woman-t, és nekik olyan szörnyű gyermekeik lennének, akik olyanok lennének, mint a Kardashian család?”

– teszi fel a költői kérdést Millar, ami azért is érdekes kérdés, mert ezeknek a gyerekeknek kellene most megmenteni a világot azt követően, hogy a szüleik már túl öregek a hősködéshez.

A Jupiter hagyatéka május 7-én, pénteken debütál a Netflixen, alig pár hónap múlva. A sorozat alkotója egyébként Steven S. DeKnight, aki a Daredevil sorozatot is összehozta a Netflixnek.