Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Juszt László is lerántotta a leplet a magyar tévézésről


Juszt László a Facebook-oldalán írt hosszú bejegyzésben reagált néhány, a Friderikusz Sándorral folytatott beszélgetésben elhangzó Frei-állításra. Azzal kezdi, hogy ?aki elhiszi, hogy egy bérgyilkos, aki 1 millió dollárért öl, az utána odaáll egy tv-műsor kamerája elé, és ezt 600 dollárért el is mondja, az ne olvassa tovább ezt az írást!”

Frei Tamás
Frei Tamás

Majd a többiekhez szólva felidézi Frei Tamás korábbi ?riportsorozatát?, amelyben ?nem mindig az igazság vitte a főszerepet?. Mint a Friderikusz-műsorból kiderült, ezt Frei ?entertainment riport?-nak nevezi, amelyben a ?szórakoztató elemeket keverte a valósággal?. Juszt szerint ugyanakkor ezt akkor nem árulta el, azaz igazságként tüntette fel például, hogy ott járt, ahol az ebola született.

Ebben a sorozatban volt a nevezetes ?interjúja egy bérgyilkossal?, aki azt is elmondta ? épp a 2002-es választási kampányban ? hogy Orbán Viktort egymillió dollárért ölné meg. Juszt állítása szerint ezt ő már nem hagyta, és 24 óra alatt kiderítette, hogy a ?bérgyilkos? egy moszkvai autókereskedésben dolgozik, aki mellékesen statisztál filmekben. Erre a szerepre is így szerződtették 600 dollárért. (Egy másik ?bérgyilkosról?, aki ?megjárta az idegenlégiót? pedig az derült ki, hogy egy szerencsi kisstílű tolvaj volt.)

A balhé végül Juszt szerint oda futott ki, hogy kötöttek egy megállapodást, hogy ?mostantól nem nyilatkozunk egymásról semmit, s aki ezt megszegi, az fizet a másiknak 1.000.000 forintot. A megállapodást két ügyvéd készítette el. De természetesen ezt sem sikerült betartania Freinek.

<