Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Kanye West indul az amerikai elnökválasztáson, Elon Musk is támogatja őt

Kanye West a Függetlenség Napjára időzítve bejelentette, hogy jobb jövőt építene az Egyesült Államok állampolgárainak.

“Most kell megvalósítani az amerikai álmot, Istenben bízva, egyesítve elképzeléseinket és felépítve a jövőnket. Elindulok az Egyesült Államok elnöki címéért” – írta Kanye West amerikai zenész Twitterén.

A Retuers ugyanakkor megjegyzi, arról, hogy a népszerű amerikai énekes tett is az ügyben bármilyen hivatalos lépést, nem tudni. Mindenesetre még több amerikai államban lehet regisztrálni, ha az ember független elnökjelöltként szállna a ringbe novemberben.

West és felesége, Kim Kardashian West több alkalommal járt Donald Trump elnöknél a Fehér Házban. Az egyik alkalommal, 2018 októberében West különös víziókkal tarkított beszédet tartott mindenféle párhuzamos dimenziókról és saját bipoláris zavaráról, amit az alvásmegvonás okozott.

Kanye West Donald Trump

A hírességek közül éppen az az Elon Musk reagált West posztjára, akivel kapcsolatban szintén felmerült, hogy elnökként indulhat, mint írja mindenben támogatja őt.

Kanye West az elmúlt években viharos kapcsolatot ápolt Donald Trumppal: eleinte a fekete előadóművészek között fehér hollóként támogatta a szélsőjobboldali elnököt, majd összes róla szóló tweetjét törölte, de 2018-ban azután mégis Make America Great Again- kampányszlogennel kihímzett piros baseballsapkában látogatta meg őt a Fehér Házban, tavaly pedig bejelentette, hogy kizárólag az ikonikus trumpos sapkában hajlandó koncertezni (közben arról panaszkodott, hogy a politika kihasználta őt, ezért eltávolodik a politikától).

Az évtized végére milliárdossá vált előadóművész idén már beállt a George Floyd meggyilkolása miatt kirobbanó tiltakozások mögé, bejelentette, ő finanszírozza a Minneapolisban megfojtott fekete férfi lányának oktatását.

Kanye West 2015-ben az MTV Video Music Awards gáláján már belengette azt, hogy 2020-ban elindul az elnökségért, 2019-ben pedig egy 2024-es jelöltséget sugallt.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<