Filmek, sorozatok, kultúra

KÉJLAK filmkritika

5 nős férfi vett közösen egy lakást, melyben kiélhetik titkos vágyaikat, randizhatnak házas életüket mellőzve. Egy nap holtan találnak az ágyban egy meztelen, odabilincselt lányt. Csak nekik van kulcsuk. Te mennyire bízol meg a barátaidban? Valaki hazudik. Meddig mész el? Meddig falazol? A te lelkiismereted tiszta?

Vincent (Karl Urban), Chris (James Marsden), Marty (Eric Stonestreet),  Luke(Wentworth Miller) és Philip (Matthias Shoenhaerts) találkoznak és megpróbálják összerakni a kirakós darabkáit, mielőtt az egészet a nyakukba varrja a rendőrség.

Kejlak

A történet több szálon is fut, főleg flashbackekből és a rendőrségen tett vallomások összefűzéséből, miközben folyamatosan haladunk előre, ahhoz a csomóponthoz, ahol minden összeáll és megértjük, ki mit és miért tett.

De itt még nincs vége. A rendezők nem fukarkodtak a csavarokkal, sem a meglepetésekkel. Alapként gondolunk arra,hogy a lány, akiről kiderült hogy Vincent szeretője, öngyilkos lesz.

Ugyancsak hozzá tartozik, hogy mind az öten legjobb barátok és mégis: mindent és mindenkit megkérdőjelez egyetlen apró tény – nem volt mindenki őszinte, sőt egyenesen gátlástalannak is titulálhatnánk Vincentet,aki mindegyik barátjának egy ismerősét, feleségét vagy rokonát felvitte a kéjlakba.

Kejlak film kritika

Így a többiek egy gyógyszeres pohár whiskeyt bevetve úgy állítják be, hogy Vincent ölte meg a fiatal nőt. Ám a történtnek még így sincs vége. Sőt!! Nem kevés fordulatot tartogat a számunkra.

Azzal viszont mindenkinek szembe kell néznie, hogy ez egy feldolgozás. Az eredeti, belga film 2008-ban látott napvilágot Loft néven. Nem is váratott sokat magára még két feldolgozása, 2011-ben Hollandiában és 4 év csúszással ismét elkészült a remake remake-je, jelen esetben az amerikai verziót láthatjuk.

Kiváló színészek, jó történet, több idősík, nagy csavarok.

Aki fogékony a több fordulópontos, nem nagy terjedelmű de mégis tartalmas filmekre, az falni fogja a popcornt a kanapén!

<