KÉJLAK filmkritika

-

Vincent (Karl Urban), Chris (James Marsden), Marty (Eric Stonestreet),  Luke(Wentworth Miller) és Philip (Matthias Shoenhaerts) találkoznak és megpróbálják összerakni a kirakós darabkáit, mielőtt az egészet a nyakukba varrja a rendőrség.

Kejlak

A történet több szálon is fut, főleg flashbackekből és a rendőrségen tett vallomások összefűzéséből, miközben folyamatosan haladunk előre, ahhoz a csomóponthoz, ahol minden összeáll és megértjük, ki mit és miért tett.

De itt még nincs vége. A rendezők nem fukarkodtak a csavarokkal, sem a meglepetésekkel. Alapként gondolunk arra,hogy a lány, akiről kiderült hogy Vincent szeretője, öngyilkos lesz.

Ugyancsak hozzá tartozik, hogy mind az öten legjobb barátok és mégis: mindent és mindenkit megkérdőjelez egyetlen apró tény – nem volt mindenki őszinte, sőt egyenesen gátlástalannak is titulálhatnánk Vincentet,aki mindegyik barátjának egy ismerősét, feleségét vagy rokonát felvitte a kéjlakba.

Kejlak film kritika

Így a többiek egy gyógyszeres pohár whiskeyt bevetve úgy állítják be, hogy Vincent ölte meg a fiatal nőt. Ám a történtnek még így sincs vége. Sőt!! Nem kevés fordulatot tartogat a számunkra.

Azzal viszont mindenkinek szembe kell néznie, hogy ez egy feldolgozás. Az eredeti, belga film 2008-ban látott napvilágot Loft néven. Nem is váratott sokat magára még két feldolgozása, 2011-ben Hollandiában és 4 év csúszással ismét elkészült a remake remake-je, jelen esetben az amerikai verziót láthatjuk.

Kiváló színészek, jó történet, több idősík, nagy csavarok.

Aki fogékony a több fordulópontos, nem nagy terjedelmű de mégis tartalmas filmekre, az falni fogja a popcornt a kanapén!

Kapcsolódó

Wonder Woman 1984 filmkritika

A Wonder Woman 2017-ben bemutatott első része attól volt jó, hogy volt szíve. Filmtechikailag abban is találhattunk kivetni valót,...

Én (meg) a robot | Halálos harcmező filmkritika

Megérkezett az év első akció sci-fije, méghozzá a Netflixre forgatott Halálos harcmező.

Pieces of a Woman filmkritika

Mundruczó Kornél és Wéber Kata filmje egy tragikus otthonszülés történetét meséli el, amit akár Geréb Ágnes személye is ihlethetett volna.

Ezt a filmet ajánljuk, ha egy jót akar röhögni az előző éven

Már ha egyáltalán viccként tudunk tekinteni a filmre.

Most a címlapon

Befutott az első rövid ízelítő Godzilla és Kong összecsapásából

A megállíthatatlan erő és a mozdíthatatlan tárgy esete.

Superman & Lois sorozat: ahogy eddig nem láthattuk Supermant

Dolgozó apa. Családi vállalkozó. Szuperhős.

Egy kattintással előhozhatod a kedvenc Netflix-műfajod

A Netflix helyett te magad is eldöntheted mit akarsz nézni. Mutatjuk hogyan tudod teljesen legálisan meghekkelni a Netflixed.

Tóth Andinak elvette a sztárság a gyerekkorát

Tóth Andi a napokban ünnepelte a 22. születésnapját, amely kapcsán a 15 éves önmagára is visszaemlékezett.

A Hírstart ajánlata