Filmek, sorozatok, kultúra

Kemény börtönélet – Orange is the New Black

A főszereplő Piper megszokta a jó körülményeket, és azt, hogy párja, akit az Amerikai Pitéből jól ismert Jason Biggs alakít, rajongásig szereti őt, ám egy nap a börtön rácsai közt találja magát. Eljön az idő, amikor az egyetlen kapcsolattartási forma a telefon, amit a börtönőrök szabályoznak, és ritkán beszélhet vőlegényével, emellett pedig testvére leendő gyermekét sem foghatja kezében…

Mind megrémülünk, ha ezt a szót halljuk börtön, fegyház, fogház… A börtönlét kemény és megpróbáltatásokkal teli, amelyet ahogy Darwin is írta, csak a legerősebb élhet túl. Vegyük főszereplőnket (Taylor Schilling), aki egy gazdag, luxushoz szokott nő, de a látszat ellenére kemény fából faragták.

Kezdetben fellengzős viselkedése miatt nehezen fogadják be rabtársai, azonban szép lassan minden megváltozik és egy igazi vagány nő lesz belőle, aki szembeszáll mindennel és mindenkivel, és társaival együtt harcol a benti szabadságért és a létfenntartásért.

Orange Is the New Black

Már akkor rosszul indul minden, amikor megsérti Red-et, azaz Vöröst, a szakácsnőt, hogy borzasztó az étel, így ő mindent elkövet, hogy az valóban ehetetlen legyen, amit elé dob. Később vőlegényét is lecseréli Alexre, arra a nőre, aki a kokain-ügy miatt ül, és akivel évekkel ezelőtt szerelmi kapcsolatba bonyolódott. Mi több ő dobta fel a szertelen Pipert, azonban ezt vőlegénye nem közli vele, és ekkor kezdetét veszik a bonyodalmak, amik mindent felülmúlnak, és kuszábbak, mint Ariadné fonala.

Ha kíváncsi vagy, hogy miként áll helyt Piper a börtönben, és hogyan alakul az élete, valamint milyen kalandok részese lesz, akkor feltétlenül figyelmedbe ajánlom az Orange is The New Black-et, ahol annak 7 évadán keresztül nyomon követheted Piper és rabtársai mindennapjait, és a börtön előtti sanyarú életüket is a drámai sorozaton keresztül.

A stáblistában egy jól ismert név is fellelhető. Mégpedig az Amerikai Pite lúzere Jason Biggs, aki most egy jóképű, sikeres és megfontolt férfi bőrébe bújt.

Facebook
<