kedd, január 26, 2021

Képtelenség szépeket írni az idei X-Faktorról

-

De tényleg megpróbáltuk. De az a helyzet, hogy nem csak a szereplők (szándékosan nem tehetségeket vagy versenyzőket írtunk), de még a kellékek (a mentornak nevezett négyes és a két műsorvezető) is irritálóak.

xfaktor2013_11_02

Tóth Gabi visongása, ugrándozása, ahogy a nagy hangjával el akarja nyomni a többieket, miközben egy percig nem gondol rá, hogy a büdös életbe nem tett le még semmi olyat az asztalra, ami feljogosítaná arra, hogy egy ilyen műsorban (persze nem a magyar kereskedelmi tévében, abban mindent lehet) ítész lehessen. Na de hát cicivel, meg közepesnél formátlanabb fenékkel mindent el lehet adni.

Aztán ott van Szikora Róbert. Akiről máig azt hinnénk, hogy egy zenészlegenda. Csak, hogy van ez az internet nevű valami, vannak a bulvármagazinok és vannak azok a bulvárműsorok, amik segítségével könnyen felszínre kerülnek, hogy mennyit ér egy ember valójában.

Az önmagáról túl sokat gondoló Geszti Péter sem különb. A sem énekesnek, sem rappernek, maximum zene alatt beszélőnek nevezhető előadónak voltak jó pillanatai mind a Rapülőkben, mind a Jazz+Az-ban, de mivel sem hangja, sem tehetsége nincs el sem tudjuk képzelni mit keres a műsorban. Hogy írt dalszöveget? Valahol a mi hibánk is, hogy ezekből a dalszövegekből slágerek lettek.

(B)Alföldi Róbert már kicsit más eset. Ő egy valóban sok mindenben tehetséges kultúrember, akire szintén kábé addig lehetett felnézni, amíg rá nem játszott a balföldiségre és alá nem írt egy sokak szerint az ő személyéhez képest vállalhatatlan műsorba. Na de, ha az ördög ügyvédjét Puzsér Batman Róbertet meg lehetett fizetni majd pont őt nem lehet?

És az egésszel nem lenne baj

ha az X-Faktor mostanra nem arról szólna, hogy még több témát szolgáltasson a bulvármagazinoknak, bulvárműsoroknak. Merthogy az RTL Klubnak látszólag semmilyen más szándéka sincs a műsorral, csak a PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ. Persze kereskedelmi csatornáról lévén szó ez korábban is így volt, nincs ebben semmi meglepő, de eddig legalább látszat szinte megpróbáltak adni arra, hogy valóban HANG-gal, esetleg előadóművészi TEHETSÉG-gel rendelkező énekeseket (nem Stone-ra, vagy a kis Zámbóra gondolok) állítsanak a kamerák elé, akik kitalált, felturbózott, drámaibbá tett élettörténetük mellett még esetleg énekből is ötöst kaptak annak idején.

Nézem ezt a műsort és arra gondolok, hogy Európa közepén, szombat esti főműsoridőben hogyan lehetséges az, hogy egy ilyen műsor jelenti a szórakoztatást.

Nem igazán tudom a választ. Erre van igény? Talán. Ugyanúgy a néző hibája is, ugyanúgy az újságíró hibája is, hiszen tök mindegy milyen véleménnyel vagyunk róla, az régi igazság, hogy a negatív reklám is reklám.

Kapcsolódó bejegyzések

Az X-Faktor majdnem újra felfedezte a 2004-es Megasztár legjobb énekesét

Annak idején sokan rongyosra hallgattuk Torres Dani albumát, különös tekintettel az Euro Punkra és persze régen volt már a...

A Keresztanyu sorozat 16. részében

A Keresztanyu sorozat ma adásba kerülő 16. része a Rajtaütés címre hallgat.

A Keresztanyu sorozat 15. részében

A Keresztanyu című sorozat ma adásba kerülő 15. része A besurranó címre hallgat.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata