hétfő, január 25, 2021

Képzeletbeli lények igazi tárháza – A MERRYLIN CRYPTID MÚZEUM gyűjteménye durván hátborzongató

-

A Merrylin Cryptid múzeum több szempontból is párját ritkítja. Maga a kezdeményezés egy bizonyos Alex CF londoni képzőművész, illusztrátor és szobrász nevéhez köthető. Egyik különlegessége az, hogy a tárlat tulajdonképpen csupán az interneten tekinthető meg, ám ez ne vegye el senki kedvét a felkeresésétől. Még csak az otthonodból sem kell kimozdulnod, hogy egy igazi hamisítatlan kalandban legyen részed.

A múzeum darabjainak története egészen egy bizonyos Thomas Theodore Merrylin biológusig nyúlik vissza. Merrylinről tudjuk, hogy egy gazdag, angol arisztokrata család sarja volt, és nem mondhatni, hogy túlzottan kedvelte volna más emberek társaságát, vagy éppen különösebben rajongott volna a társasági eseményekért. Kedvelt időtöltése volt a világot bejárva nyomozni a különböző képzeletbeli lényekkel kapcsolatban. A múzeumban található relikviák ezen felfedezőútjai emlékeit őrzik. Thomas korának kiemelkedő tudósa volt. Nem csak a biológiában, hanem például az időutazás elméletének kidolgozásában is úttörő szerepet játszott.

Merrylin idővel káprázatos gyűjteményt állított össze addig ismeretlen fajok preparátumaiból. Idővel megérett az elhatározás is, és megnyitotta a kapuit a világ egyetlen ilyen múzeuma. Hatalmas volt az érdeklődés, ám a rosszindulat és irigység hamar gyökeret vert a látogatók között. Csalással és szemfényvesztéssel vádolták az amúgy is zárkózott tudóst. Thomas visszavonult, és soha többé nem állt a nyilvánosság elé. 1942-ben egy árvaháznak adományozta addigi otthonát azzal a feltétellel, hogy az alagsort soha nem bolygatják meg. Thomas Theodore Merrylin ezután nyomtalanul eltűnt. Többé színét sem látták, és különleges gyűjteményét is a feledés homálya fedte egészen mostanáig…

Alex CF-nek hála újra betekintést nyerhetünk ebbe a bizarr de lenyűgöző tárlatba. Persze a fent leírtak nem valós történelmi adatok, hanem az internetes oldal alapkoncepcióját adó történet elemei. Tehát mindez ténylegesen is csupán a képzelet szüleménye, ám ennek ellenére valami egészen elragadó.

Az alábbi linken felkereshetitek a múzeumot : http://www.merrylinmuseum.com/

Kapcsolódó bejegyzések

A Pilátus című film alkotóit díjazták

Milánóban díjazták a Pilátus alkotóit, a Szabó Magda regényéből készült tévéfilm a legjobb film díja mellett a legjobb rendező, a legjobb színésznő, a legjobb operatőr és a legjobb vágó díját is elnyerte - közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.

A feltaláló – Béres Csepp megalkotójáról szóló játékfilm

Február 6-án mutatják be országszerte a mozikban A feltaláló című, Béres Józsefről, a Béres Csepp megalkotójáról szóló játékfilmet.

Elkészült a 70. Berlinale programja

Összeállt a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) programja, a nagyjátékfilmes mezőnyben az Oscar-díjas brit színész, Jeremy Irons vezette nemzetközi zsűrinek 18 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbat a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválján - közölték a február 20-án kezdődő szemle szervezői szerdán a német fővárosban.

Szabó István Zárójelentés című filmje hamarosan a mozikban

Február 27-től vetítik a hazai mozik Szabó István új filmjét. Az Oscar-díjas rendező Zárójelentés című alkotásának operatőre Koltai Lajos, a filmben kiváló színészek sora vonul fel.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata