Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Készül a METRO 2033 mozifilm

Hollywoodi helyett orosz adaptációt kapunk.

A Variety értesülései szerint Dmitrij Glukhovski ismét nekivágott a saját regényén alapuló Metro 2033 filmadaptáció forgatókönyvének.

Az orosz regényíró könyve világszerte ismert könyvének adaptációja a producerek ígérete szerint a legnagyobb szabású film lesz az orosz filmtörténelemben és természetesen világpremierre törekednek.

Az egész világ romokban hever. Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be. A kevés életben maradt ember a moszkvai metróban bújik meg – a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén. Az alagutakban sötétség honol és borzalom fészkel. Artyomnak az egész metróhálózaton át kell jutnia, hogy megmentse a szörnyű veszedelemtől az állomását, sőt talán az egész emberiséget. De hogyan tudja majd eldönteni, hogy hőstettet követ-e el vagy óriási hibát? Glukhovsky története az atomháború utáni világot írja le, de valójában nagyon is a mostani világunkról szól: hidegháborúról, menekültválságról, új diktatúrákról…

Az író szerint az évek során több orosz producer is megkereste már a megfilmesítés ötletével, de minőségi aggodalmak miatt az összes ajánlatot elutasította. Ez az első alkalom, hogy olyan csapattal találkozott, amelyiknek hajlandó bizalmat szavazni. A megfilmesítés joga évekig a Metro-Goldwyn-Mayernél volt, azonban elveszítette azt, mivel nem tudott egy elfogadható forgatókönyvvel előállni. Emellett az sem tetszett az írónak, hogy az MGM át kívánta helyezni Moszkvából Washingtonba a történetet, ezzel jó eséllyel gyökeresen megváltoztatva az adaptáció atmoszféráját.

A Metro 2033 című regényt feldolgozó filmet a Gazprom Media Holding (TNT-Premier Studios Company, Central Partnership Film, TV-3) fogja gyártani, és már 2020 elején megkezdődhet a forgatás. A Metro 2033 premierje a tervek szerint 2022. január 1-én lesz.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<