Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Két új címmel megy tovább a Maximum Bonelli sorozat

Ez ugye azt is jelenti, hogy két címtől – átmenetileg (?) – elbúcsúzunk.

Az 1940-es években alapított Sergio Bonelli Editore jelenleg az olasz képregénypiac egyeduralkodó kiadója, amit a mai napig futó klasszikus sorozatainak és az újabb és újabb kiváló címek indításának köszönhet.

Hazánkban is megjelent ezek közül már több történet is, így a Dampyr vagy éppen a Dylan Dog, de a Goobo Kiadónak köszönhetően tavaly és idén további hat ilyen történetet ismerhettünk meg, a Maximum Bonelli sorozatban megjelentett kiadványokban: az olyan klasszikusok mellett, mint a Nathan Never, a Martin Mystére, vagy a Suttogó Szél; az olyan friss kiadások, mint az Árvák, a Lilith, vagy a Mercurio Loi is megjelentek.

A Maximum Bonelli pedig hamarosan folytatódik a 2. etappal, amelynek első darabja az időutazó amazonról szóló történet, a Lilith folytatása (A halál zászlósa) lesz.

A Lilith 2. részét követően az Árvák és a Suttogó szél is folytatódni fog, de a 10. számtól egy új cím, a Greystorm is helyet kap, amit szintén egy itthon újonc, a Lukas 1. száma követ. A Goobo kiadó Maximum Bonelli sorozatának 2. etapját pedig a Mercurio Loi zárja, amelynek tulajdonképpen ezzel jelenik meg itthon az 1. száma, ugyanis a korábbi a prológus volt.

Az újhullámos, 2009-ben debütáló Greystorm egy tudományos-fantasztikus kalandsorozat, amely a 19-20 századfordulóján játszódik, főhőse pedig egy  Robert Greystorm nevű angol nemes, aki egy Vasfelhőnek nevezett léghajón járva utazza és kalandozza be a világot, valahol Jules Verne stílusában.

 

A beszédes nevű, először 2014-ben megjelent Deathropolisban (ha úgy tetszik Halálváros) játszódó Lukas egy ízig-vérig horror, amelyekben egy felsőbb hatalom által irányított halott emberek térnek vissza, akik egyrészt emberfeletti erővel rendelkeznek, másrészt meg épp olyan érzékenyek a fájdalomra, mint az élők.

Ez egyben azt is jelenti, hogy egyelőre nem folytatódik a Nathan Never és a Martin Mystére sem, különösen utóbbi miatt van némi szívfájdalmunk.

A Maximum Bonelli sorozat első etapjáról itt írtunk korábban.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<