Kezdett a HOGYAN ÚSSZUNK MEG EGY GYILKOSSÁGOT 4. évada

Spoileres!

De azt nem mondnám, hogy erősen, sőt kifejezetten langyosan.

Persze ehhez nagyban hozzájárul, hogy egy tipikus időhúzós résszel kezdtek, hiszen Annalise haza látogatott, ami a korábbi évadokban akkor volt jellemző, ha a sorozat alkotói időt akartak húzni egy filler-epizóddal.

How-to-Get-Away-with-Murder-Season-4-Episode-1-2-3b56

Az biztos, hogy ezen felül is sokan csalódni fognak a kezdésben. Egyrészt nagyon hiányoznak a csűrt-csavart jogi ügyek, ami Annalise felfüggesztését tekintve természetes dolog, de azért mégis csak ezek adták a sorozat lelkét, a főbb karakterek is akkor érnek igazán, amikor keményen dolgoznak egy ügyön (és közben próbálják elfedni a kis titkaikat).

Aztán ott van, hogy a címhez képest most már nagyon messze vagyunk. Persze, hogy a másik oldalról is megközelítsük, nem kicsit repetitív lett volna, ha ismét előhúznak egy tényleges gyilkosságot, de tény, nagyon hiányozni fog a nézőknek a nyomozás, a 10 kicsi néger hangulat, hiszen már most elég világosnak tűnik, hogy kivel és mi történt.

How-to-Get-Away-with-Murder-Season-4-Episode-1-20-4f73

Én speciel pont azért lettem nagy rajongója a sorozatnak, mert teljesen össze tudott zavarni, hiszen előfordult, hogy nem csak arra kellett rájönnünk, hogy ki a gyilkos, hanem arra is, hogy ki az áldozat, és aztán még ezek tudatában sem lehettünk biztosak abban, hogy minden úgy történt, ahogy azt gondoljuk.

Ebből az idei évadban látszólag semmi nem lesz, bár haláleset így is történt, már csak az a kérdés, hogy hogyan gyilkoltak meg egy meg sem született gyermeket? Biztos lesz csűrés csavarás az idei évadban is, de egyelőre nagyon átlátszónak tűnik a főszál és Laurel sikolyán kívül semmi nem tudott megmozgatni az évadnyitóban – pedig ezzel a sorozattal azért már sok hidegrázós pillanatot átélhettünk.

How-to-Get-Away-with-Murder-Season-4-Episode-1-50-936a

Szólj hozzá