Kibeszélő: Riverdale 5. évad 1. rész

A Riverdale visszatért az ötödik évadra, és Roberto Aguirre-Sacasa showrunner nem engedi, hogy lélegezzünk. Ebben a bonyolultan megrajzolt évadpremierben szerepel egy nagy tétű bokszmérkőzés, egy bál, amely nem éppen a terv szerint megy és persze a szerelmi ügyek is tovább bonyolódnak, ahogy ezt az előző évadban is felvezették már.

Sőt, ha már előző évad, tulajdonképpen közvetlenül onnan folytatunk mindent, ahol az előző évadban abbahagytuk a dolgokat, még mindenki ugyanazokkal a dilemmákkal küzd, kivéve Archiet, aki továbbra se nagyon tudja, hogy mihez kezdjen az életével.

Archie (KJ Apa) az epizód nagy részét izzadva vagy ing nélkül tolja végig egy szál mosoly nélkül és szerencsére a sminkeseknek is adott munkát, bár már kezdtünk hozzászokni, hogy vagy három rész óta nem verte meg senki. Még mindig nem biztos a jövőjében, most éppen ugye a Tengerészeti Akadémiára jelentkezett, de meg kell vernie Katy Keene pasiját, KO Kellyt (Zane Holtz) egy bokszmeccsen, hogy elérje álmát. Aztán valahogy úgy alakul hogy nagyon gyorsan nem érdekli az egész.

Riverdale_Season_5_Episode_1

Az előző évadban bevezetett titokzatos videó társaságot egy kicsit közelebbről is megismerhetjük, már nem csak csiki-videók és szexvideók révén, de a gyilokpornót is csúcsra járatják. Így legalább Jughead (Cole Sprouse) és Betty (Lili Reinhart) ismét nyomozót játszhat, főleg, hogy a “Szerző” legújabb videójában az Archie banda álarcaiban felsorakozó emberek csoportja mutatja be Mr. Honey meggyilkolását, ami rendkívül furcsa, mert Jughead pont ezt a forgatókönyvet képzelte el a novellájában. Naná, hogy Bettyre terelődik a gyanú, hiszen csak ő ismerte a sztorit, szóval vagy előjött sötét Betty vagy pedig valaki meghekkelte Jug laptopját.

A nyomok Davidhez (Kett Turton) vezetnek, aki a Blue Velvet (hellló, Mr. David Lynch) videotéka kissé baljós vezetője. Annak érdekében, hogy beléphessenek David underground filmklubjába, a Rave-be, készítenek egy kamu gyilokpornót Cheryl (Madelaine Petsch) és Reggie (Charles Melton) főszereplésével. Persze bebuknak, de Bettynek van egy aduásza: sorozatgyilkos apjáról, a Fekete Csuklyásról túr elő egy gyerekkori videót. Bent vannak! És ha a Szerzőt nem is, de Jug húgát, Jellybeant sikerült “megcsípniük”.

Riverdale_Season_5_Ep_1

A nyomozás mellett a szerelmi drámák vitték előre a sztorit (vagyis inkább nem vitték előre): Archie és Veronia (Camila Mendes) kapcsolata gallyra futott (mondjuk erre számíthattunk), de Cheryl és Toni (Vanessa Morgan) kapcsolatának is lőttek.

A szalagavató után otthon Ronnie zokog az anyja ölében. Apja, Hiram (Mark Consuelos) éppen meglátja és tudatosul benne, hogy minden Archie hibája. Jobb lesz, ha Archie mostantól folyamatosan a háta mögé néz!

A Riverdale 5. évad 1. része azzal zárul, hogy Archie egy újabb videót talál a küszöbén, arról, ahogy a Csuklyás fegyvert fog a fejéhez. Nem úgy tűnik, hogy mostanában fog mosolyogni…

Várhatóan az 5. évad 4. részében lesz a nagy időugrás, egyébként éppen tegnap este jelentették be, hogy érkezik a Riverdale 6. évada is.

Szólj hozzá