Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Kiderült ki rendezheti meg az új Oroszlánkirály-filmet

A Disney elkészíti az Oroszlánkirály folytatását, már a rendezőt is megtalálták.

Az Oscar-díjas Holdfény című dráma rendezője, Barry Jenkins forgathatja Az oroszlánkirály folytatását a Disney filmstúdióban.

A Disney 1994-es nagy sikerű rajzfilmje nyomán született élőszereplős produkciót tavaly mutatták be. A filmre világszerte 1,7 milliárd dollárért (528 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A stúdió ezt a népszerű játékfilmes verziót akarja folytatni, amely fotorealisztikus minőségű technológiával ábrázolta az állatszereplőket.

Jenkins a felkérés után elmondta, hogy a kilencvenes években, amikor nővérének segített, aki két fiúgyermeket nevelt, Az oroszlánkirály szereplői a mindennapjai részévé váltak. Mint hozzátette: valóra vált álom, hogy barátságról, szerelemről és örökségről szóló történetet rendezhet, és ez a lehetőség egyúttal ahhoz is hozzájárul, hogy folytathassa az afrikai diaszpóra életét.

Barry Jenkins
Fotó: Getty Images

Az oroszlánkirály folytatásának produkciós részleteiről egyelőre nem számolt be a Disney, sem a felvételek kezdetét, sem a szereplőket szinkronizáló színészek nevét, sem a bemutató várható dátumát nem közölték.

<