Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Kielemezték a Loch Ness-i szörnyről készített képet

Időről-időre előkerül egy-egy kép, amely bizonyítékként szolgálna a Loch Ness-i szörny létezésére. Aztán jönnek a tudósok.

A legutóbbi fotó készítője azt állította, hogy alapvetően Loch Ness-szkeptikus, vagyis nem hisz a szörny létezésében, csak a véletlen hozta úgy, hogy pont sikerült lefényképeznie.

loch-ness

A  Science Alert tudományos portál megvizsgálta a férfi által készített fotót és érdekes, de valahol várható követeztetésre jutott.

A Steve Carrington által 2019 szeptemberében készített képen egy egy európai harcsa (Silurus glanis) látható, ráadásul még ez is manipulatív módon került fel a képre, ugyanis azt a 268 centis és 130 kilós halat még 2018-ban fogtak ki az olaszországi Pó-folyóból.

A kutatók szerint onnan tudható biztosan, hogy ugyanarról a harcsáról van szó, mert a harcsa hátán látható pigmentáció – akárcsak az embernél az ujjlenyomat – minden példánynál egyedi.

A Loch Ness-i tóban lefényképezett harcsa mintázata tökéletes egyezést mutat a Pó-folyóban talált haléval, így biztos, hogy a két felvételen szereplő állat ugyanaz. Az pedig már csak részletkérdés, hogy Loch Ness tavában nem élnek harcsák.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<