Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Kihagyja-e a ziccert AZ APÁCA?

Hamarosan a mozikba kerül a Démonok között spin-offja és elég hatásos módon köthetnék össze az univerzumot.

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba.

Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba. Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket. Valak ő, az apáca képében megtestesülő démon, a sátán küldötte.

Az elmúlt évek legsikeresebb horror-sorozatait jegyző James Wan producerként és rendezőként is bizonyította már, hogy mennyire szereti és mennyire érti a műfajt. A Démonok között-sorozat valamint a belőlük leágazó Annabelle-filmek mellet most új figurát kelt életre: Valak feltűnt már a Démonok között-ben és az Annabelle-ben is, de most mutatja ki igazán a foga fehérét.

A film egyik főszereplője Taissa Farmiga, aki egy Irene nevű nővért alakít majd a filmben. Mint a vezetéknevéből is kitűnik a színésznő rokona a Démonok között női főszereplőjének, a Lorraine Warrent alakító Vera Farmigának.

Vera Farmiga, vagyis Lorrain Warren és Valak a Démonok közöttben

Kíváncsian várjuk, hogy – az egyértelmű tehetsége mellett – csak a rokoni szál protezsálta-e be Taissát Az apácába, vagy pedig James Wanék teljesen szándékosan választottak egy Vera Farmigára kísértetiesen hasonlító színésznőt és Irene nővér és Lorraine Warren karaktere közt is lesz-e valamilyen kapcsolat. Szerintem igen, de majd szeptember 6-án meglátjuk.

Közben felkerült a netre egy kamuposzter a filmhez, amely egy egészen másik univerzummal is összeköti a filmet, nevesül az Apáca-showval. Nagyot röhögtünk, amikor megláttuk:

<