Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Kim Dzsongun meghalt, hasonmással helyettesítik?

Újraéledtek a Kim Dzsongun észak-koreai diktátor halálával kapcsolatos pletykák.

Az elmúlt időszakban igencsak megritkultak Észak-Korea teljhatalmú urának nyilvános szereplései, holott korábban rendszeresen jelent meg a médiában.

Először akkor röppent fel a hír, hogy baj lehet, mikor nem vett részt nagyapja, a gyakorlatilag szentként tisztelt Kim Ir Szen “örökös elnök” születésnapi ünnepségén. Az ezt követő jelentések – vagy inkább találgatások – arról szóltak, hogy Kim Dzsongun súlyos beteg, vagy talán meg is halt.

Aztán 20 nap után, május 1-jén a diktátor váratlanul megjelent a nyilvánosság előtt, hogy felavasson egy műtrágyaüzemet.

Aztán megint eltűnt egy időre, de a hivatalos állami hírügynökség képeket adott közzé, amin a koreai állampárt ülésén tart beszédet épp, ez június 7-én volt. Azóta folyamatosak a híradások a tevékenységéről, azonban őt magát nem mutatták.

Taro Kono japán védelmi miniszter tegnap sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Észak-Koreában különös mozgolódás figyelhető meg, és közölte, vannak bizonyos gyanúik is Kim Dzsongun egészségével kapcsolatban.

A japán védelmi miniszter arról is beszámolt, hogy az észak-koreai diktátort érintő jelenségekről Japán és az Egyesült Államok információcserét folytatott, a részletekről azonban nem mondhatott semmit.

The Times szerint egyes megfigyelők most úgy vélik, Kim Dzsong Un egészségi állapota vagy súlyosan romlott, vagy talán meg is halt, legutóbbi megjelenésein is már egy dublőrrel helyettesítették.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<