kedd, január 26, 2021

Kimaxolta a gagyit a Válaszcsapás 4. évada

-

Nagy nehezen csak rávettem magam a Válaszcsapás maradék részeinek ledarálására, bár igencsak elment a kedvem, amikor vörös festékpor szállt alá, ahányszor csak testfelületet ért egy-egy golyó.

Strike Back Season4

Na ez a folytatásban is így maradt, csak hatványozódott, majd az egész odáig fajult, hogy fajult, hogy tényleg azt tolták be wtf pillanatnak, amit már az első duplarész után mindenki világosan átlátott – de legalább azt elmondhatjuk, hogy Leo Kamali volt a sorozat eddig legjobb főellensége. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy Michelle Lukes-ból is ribancot varázsoltak. Na de hát ez van, a férfi nézők biztosan nem bánták túlzottan.

A fent említettetektől eltekintve annyira nem volt rossz az évad, sőt a vérport (nagyon röhögök) leszámítva még jó néhány látványos elemmel bővült a sorozat, azt hiszem kimondhatjuk, hogy az első évad óta ez volt a leglátványosabb évada a sorozatnak, köszönhetően a lassításoknak.

Scott és Stonebridge még mindig jó párost alkotnak, ahogy a többi szereplőt is jól építették be a sorozatba, az már nem rajtuk múlt, hogy az alkotók még mindig nem igazán értenek a karakterizálásához, legalábbis egy kézmozdulattal képesek összetiporni mindazt, amit addig sok-sok epizódon át építgettek egyes karakterekre.

Még egy negatívumot megjegyeznénk, ami legalább annyira hanyagolható, mint kínos, ugyanis a Magyarországon forgatott, de Berlinben és Moszkvában játszódó epizódokban rendszeresen tűntek fel magyar feliratok a házak falán és a különböző épületek belsejében és szerintem minimálisan elvárható lenne, hogy erre odafigyeljenek. Na de a Válaszcsapást sosem érdekelték a részletek, inkább megpróbál felszínes maradni, felszínes karakterekkel, felszínes történettel és néhol látványos képi világgal. A tőmondatokkal meg még mindig ki lehet kergetni a világból.

10/5

Kapcsolódó bejegyzések

Jön a Nyomkeresők sorozat az HBO Go-ra

Június 6-án érkezik az HBO Go-ra a Trackers, avagy magyar keresztségben a Nyomkeresők, ami alapvetően a német ZDF és a brit Cinemax koprodukciójában készült sorozat.

Új előzetest kapott a London bandái sorozat

A The Raid - A rajtaütés alkotójának sorozata már debütált is a Sky Atlanticon, de hamarosan itthon is látható lehet az HBO Go-n.

Prodigal Son – Gyilkos lelkek sorozatkritika

Az RTL Klubon látható Gyilkos lelkek egy rejtélyközpontú sorozatgyilkosos széria a Hannibal sorozat elemeinek farvizén, némi családi drámával.

A MINDENTUDÓ sorozatkritika

Brazil sci-fi Philip K. Dick örökségére felhúzva.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata