Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

‘Kingsman – A titkos szolgálat’ villámkritika

Mathhew Vaughn az Ha/Ver és az X-Men filmek után kiszakadt egy kicsit a szuperhősuniverzumból, de ennek köszönhetően hozta össze eddigi legjobb filmjét, a Kingsman – A titkos szolgálatot.

kingsman__a_titkos_szolgalat_1

A sokunk gyerekkori álmát beteljesítő Kingsman vicces, akciódús és látványos, ráadásul nem csak Vaughnt, de olyan színészeket mint Colin Firth vagy Samuel L. Jackson is kiragadott kicsit a megszokott szerepekből.

A kicsit erőltetetten is James Bond-paródiának is beillő Kingsman története egy fiatal srácról, Tökiről (Taron Egerton) szól, akt éppen magához venne az utca, azonban éppen ekkor bukkan fel egy titokzatos alak (Colin Firth), hogy beszervezze a világ egyik legtitkosabb ügynökségébe a Kingsmanbe. A kiképzés után pedig rögtön bele is csöppen a közepébe, ugyanis egy őrült milliárdos sorra rabolja el a világ leghíresebb embereit, ami még csak a kezdet, ugyanis ennél sokkal őrültebb tervei vannak – amit többek közt Tökinek kellene megakadályoznia.

kingsman-jelenetfoto-3

Vaughn nem fektetett nagy hangsúlyt a történetre (a történet csavarjait azért jó előre látjuk, talán egyedül a Colin Firth nagy kaszabolása utáni jelenet nem volt benne a pakliban nálam), mondhatni igazi tucatsztori a Kingsman, olyan tucat-karakterekkel akik egy közepes Austin Powers filmben is feltűnnek, azonban olyan látványos jeleneteket húzott fel melléjük, aminek köszönhetően a Kingsman bőven kiemelkedik az eddigi titkos-ügynökös akcióvígjátékok mezőnyéből. Stílusos, elegáns és folyamatosan fenntartja a figyelmet, nem ócska poénokra építkezik, ráadásul mint fentebb is említettük olyan színészek kaptak lehetőséget egy kis jutalomjátékra, mint az eddig a 40-es nők bugyinedvesítőjének számító Colin Firth, aki nem csak hogy menő volt, de simán lehozta az év legjobb akciójelenetét.

Én speciel maximálisan elégedett voltam a látottakkal, a folytatásra is biztosan be fogok fizetni. 10/9

<