Hír és közéleti magazin

Kiszúrt a nézőkkel a SportKlub, olasz meccsek a Digi Sporton

Egészen múlt hétig a SportKlub közvetítette a Serie A és a Ligue 1, vagyis az olasz és francia labdarúgó bajnokság mérkőzéseit, majd se szó se beszéd – részben – a Digi Sporthoz kerültek a közvetítési jogok.

Egészen múlt hétig a SportKlub közvetítette a Serie A és a Ligue 1, vagyis az olasz és francia labdarúgó bajnokság mérkőzéseit, majd se szó se beszéd – részben – a Digi Sporthoz kerültek a közvetítési jogok. Persze erről elfelejtették tájékoztatni a nézőket és az előfizetőket.

sportklub serie a digi

Pedig szép számmal vannak olyanok, akik csak a Serie A meccsek miatt fizettek elő mondjuk egy drágább csomagra, vagy választották éppen az adott szolgáltatót (én például a Premier League meccsekkel vagyok így) és ők most elég dühösek a csatornára.

Azonnal hivatalos közleményt követelünk arról, hogy miért és hogyan adták el a Serie A közvetítési jogokat! Én csak az olasz foci miatt vagyok a T-Home-nál, egy hónapja hosszabbítottam szerződést velük, hogy nézhessem a Milan meccseit! MAGYARÁZATOT, AZONNAL!!!

Sajnos nem találom a sportklub magyarázatát a közvetítési jogokról.Azért szerintem eléggé felháborító, hogy nem adnak ki semmilyen közleményt. Ezt nem tehetik meg, vagy ha igen akkor ez a nézőik semmibevétele.

Miattatok bővíttettem két éve a UPC csomagomat, mert Seria -t nézhettem. Azért is pipa lennék, ha simán elbuknátok a csatát a közvetítési jogokért a következő szezonra. De az, hogy idény közben, átadjátok a választási jogot a Diginek, és így már ezt az idényt sem tudom követni csak netről (mert a környékünkre nem telepít a Digi kábelt), ráadásul egyik napról a másikra, sunyi, undorító módon, az mindennek a netovábbja. Ilyet nem is hallottam még életemben. Ezért fizettem, és kihúzzátok az orrom alól? Ha megtehetném törölnélek titeket a csomagomból (még szívesebben a műsortárból is), és mindenkit erre buzdítanék. Remélem drasztikus nézettségesés lesz tapasztalható nálatok, amit keményen megéreztek!

Külföldön sem értik

Jó estét kívánok. Mi folyik itt? délután, hogy nem ad ROMA – LAZIO, és meg kellett adni. És az este, így akkor is továbbítja MONACO – PSG, és hirtelen ott látom a Copa del Rey. Akkor már nem küldi a legjobb mérkőzés a Serie A és a Ligue 1?

Szóval nagyjából ennyit a Sportkulbról, amely sem a Facebookon, sem a weboldalán nem reagált a nézők kérdéseire.

Ma délután aztán a Digi egy közleményt adott ki a weboldalán, amiben az állt: A Sportklubbal a napokban megkezdett, hosszú távú együttműködés keretében egyes bajnokságokat a DIGI Sport, illetve SportKlub csatornák megosztva közvetítenek. Az együttműködés kiterjed az olasz (Serie A) és a francia (Ligue 1) bajnokságokra is.

DIGI_Sport_kozlemeny_2Két órával ezelőtt aztán a Sportklub is reagált, amiben vetítenek egy sort arról, hogy új tulajdonosa van a csatornának és hogy az új tulajdonos mennyire komolyan gondolja a dolgokat:

Új tulajdonosa van az IKO Tematikus Csatornák Kft.-nek: a SportKlub, Fishing&Hunting és DoQ adókat is üzemeltető vállalatot február 8-tól az Ayudate Holding Tanácsadó Kft. birtokolja. A tulajdonosváltással egy időben a SportKlub módosította műsorát. A csatorna hosszú távú stratégiájának szellemében értékesítette az olasz élvonalbeli liga (Serie A), valamint a francia bajnokság (Ligue 1) közvetítési jogainak egy részét. A tárgyalások felgyorsulása miatt a változások már a hétvégén életbe léptek: az együttműködés keretében a bajnokságokat a DIGI Sport, illetve SportKlub csatornák megosztva közvetítik.

Az új tulajdonos komolyan tervez a SportKlubbal, a közvetítési jogok részleges értékesítése is a közös építkezés alapját jelenti. Ezen első lépéseket továbbiak követik majd, amelyek célja újabb műsorok létrehozása, célcsoportok megszólítása.

?A tulajdonossal szorosan együttműködve azon dolgozunk majd, hogy továbbra is tartalmas műsorokat készítsünk a sportrajongóknak, miközben az üzleti lehetőségeinket is a lehető legjobban kiaknázzuk. A hosszú távú stratégia kialakítása folyamatosan zajlik, ennek részleteiről hamarosan újabb tájékoztatással szolgálunk. Tervekkel, elképzelésekkel telve várjuk ezt az új időszakot? ? mondta Dávid Bence, a SportKlub produkciós vezetője.

A SportKlub 2006 óta sugároz Magyarországon, kiemelkedően sok saját gyártású műsorral rendelkezik.