Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Komoly mentális problémákkal küzdött a Trónok harca sztárja

Maisie Williams, a Trónok harcában Arya Starkot alakította, de ez nem mindig volt számára leányálom.

Világszerte milliók kedvence lett a Trónok harca Arya Starkja, akit Maisie Williams keltett életre a vásznon.

Maisie Williams Arya

A fiatal színésznő mindössze 12 éves volt, amikor elkezdődött a sorozat forgatása, a hirtelen jött világhírnév pedig komoly szorongást okozott nála, imposztor szindrómája alakult ki.

Az imposztor szindrómában szenvedők úgy vélik, hogy az elért magánéleti sikerek és szakmai előrelépések a véletlen művei, nem a saját érdemük és attól rettegnek, hogy ezt mások is így látják. A szindrómáról először 1978-ban írt tanulmányt két pszichológus, Pauline Rose Clance és Suzanne Imes, akik akkor úgy vélték, ez egyedül csak a nőket érinti. Azóta azonban kiderült, hogy mindkét nem szenvedhet tőle: ahogy a neve is jelzi, az érintettek imposztornak, csalónak tartják magukat, és úgy érzik, alkalmatlanok a nekik kijelölt feladat végrehajtására. A szindróma mögött a legtöbbször önértékelési zavarok és súlyos önbizalomhiány húzódik, a kiváltó okok azonban egyénenként változóak lehetnek. Egyes szakértők bizonyos személyiségjegyekhez (nárcizmus, szorongás) kötnék, mások azonban gyerekkori szorongásokig vezetik azt vissza. Forrás.

A színésznő elárulta, hogy még mindig nem tudott kigyógyulni a betegségből, pedig már kezdi elfogadni azt, hogy az élete megváltozott.

„Soha nem tanultam színészetet, és mivel nagyon fiatalon kezdtem, nem éreztem úgy, hogy tagja vagyok a színész csapatnak. Kívülállónak éreztem magam. Annak ellenére, hogy ma már 10 éve színésznő vagyok, még mindig imposztor szindrómám van. Ez olyan, hogy folyton megkérdőjelezed, tényleg ezt vagy azt kell-e csinálnod. Tényleg ezt akarom csinálni egész életemben? Talán csak le kéne állnom a gondolkodással és csak csinálnom a dolgom. Ehelyett sokszor csak ülök az ágyamban és arra gondolok, senki nem akar engem. Talán nem kéne elmennem otthonról, talán nem kéne elhagynom a házat” – mesélte a színésznő a Glamournak adott interjújában.

A színésznő legutóbb Az új mutánsok című szuperhősfilmben volt látható, legközelebb pedig a The Owners című horrorban láthatjuk.

<