Filmek, sorozatok, kultúra

Könnyek az esőben – Rövid előzményfilmet kapott a Szárnyas fejvadász

Denis Villeneuve és stábja ezerrel dolgozik a Szárnyas fejvadász 2049-en és azon, hogy Ridley Scott méltó örökébe lépjen, de ezúttal nem erről a produkcióról, hanem az eredeti film előzménytörténetéről hoztunk infókat.

Pontosabban egy videót, egy tízperces rövidfilmet, amely a Tears in the Rain, vagyis a Könnyek az esőben címre hallgat és némi bemutatást enged nyerni a Szárnyas fejvadász előtti eseményekbe.

Szárnyas fejvadász filmkritika

A filmet az eddig főleg operatőrként dolgozó Christopher Grant Harvey készítette (ha minden igaz 1500 dollárból), a főszereplőket pedig Sean Cameron Michael és Russel Savadier alakítják.

A Tears in the Rain cselekménye a Szárnyas fejvadász univerzumát ismerőknek nem túl meglepő. A disztópikus Los Angelesben a génsebészeti úton megalkotott humanoidok (replikánsok) szolgálják az embereket. A legújabb generációs Nexus 3-as replikánsok azonban egyre kiszámíthatatlanabbul viselkednek, ezért egy John Kampff (Sean Cameron Michael) nevű, már nyugdíjba vonult Tyrell Corporation vezetőmérnök úgy dönt, hogy a maga sajátos eszközeivel kivonja a forgalomból ezeket az egyedeket. A kisfilmben azt láthatjuk, hogy hogyan próbálja kideríteni egy Andy Smith (Russel Savadier) nevű fickóról, hogy az replikáns-e vagy sem.

<