Korlátozást vezetett be a NETFLIX

-

A lépésre az internethálózatokat érő példátlan terhelés miatt van szükség, a kontinens országaiban bevezetett szigorú járványügyi intézkedések miatt százmilliók nem mozdulnak ki otthonukból, akik közül nagyon sokan az interneten töltik el szabadidejüket.

BBC jelentése szerint a megállapodás értelmében a Netflix 30 napig korlátozza a szolgáltatást, ettől pedig 25%-os adatfogyasztás-csökkenést remélnek. A streaming szolgáltató egészen pontosan a bitrátából vesz vissza, amelynek következtében a megszokottnál alacsonyabb képminőségben élvezhetjük a filmeket és a sorozatokat. Jelentős minőségromlásra így sem kell számítani az ígéretek szerint.

A Netflix szerint a képminőség leszabályozása a legtöbb néző számára jó eséllyel fel sem fog tűnni, akár HD-ban, akár 4K-ban fogyasztja a streamingszolgáltató tartalmait. A cég szerint jelen helyzetben ez egy olyan, vállalható kompromisszum, amit a társaság a világjárvány Európára gyakorolt súlyos, potenciális hatásait felmérve gyakorlatilag gondolkodás nélkül meghozott.

A hatóságok egyébként ezzel párhuzamosan a felhasználókhoz is felhívást intéztek, kérve őket, hogy ne nézzenek nagy felbontású videókat az interneten.

A Netflix a legnagyobb a világ legnagyobb streamingszolgáltatója, egy 2018-as kutatás szerint a Netflix adta a globális internet forgalom 15%-át, ezzel pedig a világ legnagyobb adatfogyasztója.

A Netflixet 51 millióan nézik Európában.

Kapcsolódó

A Netflix kidobott egy videót a Bridgerton 2. évadához

Korábban már megírtuk, hogy A Bridgerton család címet viselő Netflix sorozat 2. évadát.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

Unrecorded Night címen készül David Lynch Netflix-sorozat

Kiderült, hogy David Lynch Wisteria munkacímet viselő Netflix-sorozata már az Unrecorded Night címre hallgat.

Most a címlapon

VV Renátó: Szánom-bánom

VV Renátó a ValóVilág 10 legnagyobb szavazatkülönbségével esett ki a műsorból, de még mindig keresi ennek okait.

Poszteren Godzilla és Kong összecsapása

Hétvégén érkezik az előzetes a Godzilla vs. Kong mozifilmhez, amely márciusban egyszerre kerül majd a mozikba és az HBO Max streaming-szolgáltatás videótárába.

VV Merci szerint úgy néz ki, mint egy csöves

VV Merci eléggé kiakadt a saját külsejétől, szerinte ugyanis úgy néz ki, mint egy csöves.

A Keresztanyu sorozat 15. részében

A Keresztanyu című sorozat ma adásba kerülő 15. része A besurranó címre hallgat.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet