Hír és közéleti magazin

Kraven, a vadásszal rebootolnák a Pókember-franchiset

A Sony meghekkelése óta rengeteg információ szivárog ki a stúdiótól. Legutóbb például megtudhattuk, hogy a Marvel nagyon szerette volna, ha Pókember is benne lenne a Bosszúállók-univerzumban, azonban a Sony fejesei erről hallani sem akarnak és nem szándékoznak osztozkodni a kilencvenes években még a Marvelnél lévő Pókember-jogokon.

marc-webb-spiderman

Igen ám, de hiába makacsolja meg magát a Sony, a Marc Webb és Andrew Garfield nevével fémjelzett Pókember-filmek semmivel nem voltak különbek a Sam Raimi és Tobey Maguire-féle Pókember filmeknél, vagyis csúnyán megbukott a kritikusoknál, még ha a mozipénztáraknál már csak a brand miatt is teljesíteni tudott.

Állítólag a Sony most is azt tervezni, hogy ismét újragondolja az egész Pókember franchise-t, aminek következtében Marc Webbnek és Andrew Garfieldnak is távoznia kellene. A Sony a hírek szerint a következő rendezők valamelyikével képzeli el a folytatást: Brad Bird, James Gunn, Colin Trevorrow vagy Edgar Wright.

Sőt, ez nem minden, hiszen a hírek arról is szólnak, hogy végre elfelejtik Pókember eredettörténetét és minden idők egyik leghíresebb képregényéből a Kraven utolsó vadászatából készítenének filmet, ami azt jelenti, hogy egy “korosabb” Pókember gigászi csatáját láthatnánk Kraven ellen.

Web-of-032-_Kravens-Last-Hunt-Part-4_-Resurrection_

A Kraven utolsó vadászata, eredeti címén Kraven?s Last Hunt J. M. DeMatteis író és Mike Zeck rajzoló képregénye, mely 1987-ben jelent meg a Marvel Comics kiadásában.

A Kraven, a vadász története

Kraven, a vadász egyre nehezebben viseli az őt körólvevő civilizált világ romlottságát, melyből kiveszett a méltóság és a becsület. Közelgő halálára készül, mely előtt azonban még bizonyítani akar. Eközben Peter Parker, Pókember egy kisstílű bűnöző, egyik informátora halála kapcsán szintén szembesül a halál gondolatával. Az esetet nem tudja kiverni a fejéből, mely egyre jobban nyugtalanítja. A városban portyázva megpróbálja kiszellőztetni a fejét, mikor Kraven rátámad. A harc során Pókember alulmarad, a vadász pedig, korábbi szokásával ellentétben, hogy nem használ lőfegyvert, egy puskával célba veszi ellenfelét, és lelövi.

Miután eltemeti ellenfelét, Kraven régi ellenfele személyazonosságát magára öltve akarja bizonyítani saját felsőbbrendűségét Pókember felett, aki az évek során számos alkalommal legyőzte őt. Megszállottságában egyre erőszakosabban bánik el az utcai bűnözőkkel. Végül a csatornarendszerben felkutatja és legyőzi Vermint, a félig ember, félig patkány kannibált, akin Pókembernek korábban csak Amerika Kapitány segítségével sikerült felülkerekednie.

Napokkal később kiderül, hogy Kravan csak elkábította Pókembert, aki miután kiássa magát a sírjából, a vadász felkutatására indul. Mikor rátalál, Kraven már nem akar harcolni vele, mondván már legyőzte őt és bizonyította, hogy minden tekintetben felsőbbrendűbb nála. Kraven szabadon engedi az elfogott Vermint, aki azonnal rátámad Pókemberre. A kannibált végül maga a vadász fékezi meg, mivel már nem kívánja régi ellenfele halálát. Kraven szabadon engedi Vermint és Pókembert, akinek megígéri, hogy soha többé nem fog vadászatra indulni. Pókember Vermin nyomába ered, Kraven pedig, aki végül megtalálta lelki békéjét, befekszik előre elkészített koporsójába és főbe lövi magát.

Miközben Pókember a vadász öngyilkosságáról mit sem tudva Vermint üldözi, a rendőrség egy névtelen telefon révén rátalál Kraven írásos vallomására a Pókember öltözékében elkövetett tetteiről. Pókember harcba száll Verminnel, akit végül kiüldöz a csatornából és átad a rendőrségnek, majd hazatér aggódó feleségéhez, Mary Jane-hez.