Kritika – A Fear The Walking Dead 3. évada lelépte a The Walking Deadet

Fear The Walking 3. évad 1-2-3. rész kritika

Az AMC jóvoltából volt szerencsénk a Fear The Walking Dead 3. évadának első 3 epizódjához, amely sorozattal kapcsolatban kitudódott, hogy az AMC már most bekérte a 4. évadát, ráadásul a The Walking Dead showrunnere ül majd a “kistesó” vezetői székébe.

Az évadpremier láttán elmondható, hogy ennél rosszabb dolog nem is nagyon történhetett volna a sorozattal, na meg az is, hogy a jövőben a “kistesó” jelzőt elhagyhatjuk, a premier epizód ugyanis olyan brutálisan erős epizóddal nyit, hogy azt a The Walking Dead elmúlt három évadának epizódjai igencsak megirigyelnék. Mert meg kell hagyni, ebben a három epizódban minden benne volt, ami az anyasorozatból leginkább hiányzik.

Oké, hozzám mindig is közelebb állt a Fear The Walking Dead emberközelibb világa, mint a képregényes vonal eltúlzott karakterei (lásd Rick, Michonne vagy éppen Negan karakterét, hogy az idei évadban felbukkant tigrisszelidítőt ne is említsem), de ezek nem érnének semmit, ha nem lenne megfelelő az a köntös, amibe tekerik őket.

Frank Dillane Nick Clark Fear The Walking Dead 3 evad
Nick és Madison megint az események közepében, igaz előbbi ezúttal kicsit háttérbe szorul az anyja mellett

Márpedig a Fear The Walking Dead nem csak a karakterei és azok fejlődése miatt érdemel pozitív szót, de a színészi játék is messze felülmúlja a kissé egyarcúvá lett The Walking Deadet. Ehhez persze jó színészvezetés kell, na meg kiváló operatőri munka, vágás és forgatókönyv, ami mind-mind adott a Fear esetében.

Ember embernek farkasa

A 2. évadot ugye ott hagytuk abba, hogy a főhősök maguk mögött hagyják az őrületet, azonban a mexikói határhoz (vissza)érve egy milíciába rohannak és hát mondanom sem kell, már az új évad közvetlenül azzal folytatja, hogy megtudjuk ez a milícia pont annyira barátságos, mint azt gondoltuk. Igen, már a zombijárvány kitörésekor is felbukkantak az első Kormányzók, Neganek, szadisták, amelynek újabb bizonyítéka a most felbukkant hadsereg is.

AMCs-Fear-the-Walking-Dead-Season-3-Episode-1-Daniel-Sharman-as-Troy-Otto-Sam-Underwood-Jake
Az Otto testvérek új és rögtön meghatározó szereplőként bukkannak fel az évadban

És az a helyzet, hogy nekik is köszönhetően remek kis vérfürdővel, akciódús évadnyitóval nyit az új évad, de nem csak a látványra nem lehet panaszunk, mind Madison, mind Travis igazán kitesznek magukért és lassan tényleg egy lapon emlegethetjük őket a legnagyobb túlélőkkel és a televíziózás legbadassebb arcaival – persze mindezt a CSALÁD nevében.

Mivel még majd egy hónap van vissza a premierig részletekbe ezúttal nem mennék a karaktereket és az eseményeket illetően (akkor viszont több poszttal is jelentkezünk, higgyétek el, lesz miről beszélnünk), az biztos, hogy a Fear The Walking Dead 3. évadának 1. része igencsak elnyeri majd a rajongók tetszését, s bár a folytatásra kevesebb akciót kapunk és az események is lassabb mederbe kerülnek, az biztos, hogy a 2. epizód első jelenetsora és a 3. epizód utolsó jelenete is komoly témát szolgáltat majd nekünk, amikor már végre beszélhetünk róla nyíltan. Mert bizony a lassabb epizódok is két akkor gyomrost adnak a nézőnek, hogy el sem hisszük, hogy ez valóban megtörténik és nem Nick valami delíriumos lázálma az egész.

Szólj hozzá