Kritika – A Fear The Walking Dead 3. évada lelépte a The Walking Deadet

-

Az AMC jóvoltából volt szerencsénk a Fear The Walking Dead 3. évadának első 3 epizódjához, amely sorozattal kapcsolatban kitudódott, hogy az AMC már most bekérte a 4. évadát, ráadásul a The Walking Dead showrunnere ül majd a “kistesó” vezetői székébe.

https://www.youtube.com/watch?v=H1TMX0i7j0E

Az évadpremier láttán elmondható, hogy ennél rosszabb dolog nem is nagyon történhetett volna a sorozattal, na meg az is, hogy a jövőben a “kistesó” jelzőt elhagyhatjuk, a premier epizód ugyanis olyan brutálisan erős epizóddal nyit, hogy azt a The Walking Dead elmúlt három évadának epizódjai igencsak megirigyelnék. Mert meg kell hagyni, ebben a három epizódban minden benne volt, ami az anyasorozatból leginkább hiányzik.

Oké, hozzám mindig is közelebb állt a Fear The Walking Dead emberközelibb világa, mint a képregényes vonal eltúlzott karakterei (lásd Rick, Michonne vagy éppen Negan karakterét, hogy az idei évadban felbukkant tigrisszelidítőt ne is említsem), de ezek nem érnének semmit, ha nem lenne megfelelő az a köntös, amibe tekerik őket.

Frank Dillane Nick Clark Fear The Walking Dead 3 evad
Nick és Madison megint az események közepében, igaz előbbi ezúttal kicsit háttérbe szorul az anyja mellett

Márpedig a Fear The Walking Dead nem csak a karakterei és azok fejlődése miatt érdemel pozitív szót, de a színészi játék is messze felülmúlja a kissé egyarcúvá lett The Walking Deadet. Ehhez persze jó színészvezetés kell, na meg kiváló operatőri munka, vágás és forgatókönyv, ami mind-mind adott a Fear esetében.

Ember embernek farkasa

A 2. évadot ugye ott hagytuk abba, hogy a főhősök maguk mögött hagyják az őrületet, azonban a mexikói határhoz (vissza)érve egy milíciába rohannak és hát mondanom sem kell, már az új évad közvetlenül azzal folytatja, hogy megtudjuk ez a milícia pont annyira barátságos, mint azt gondoltuk. Igen, már a zombijárvány kitörésekor is felbukkantak az első Kormányzók, Neganek, szadisták, amelynek újabb bizonyítéka a most felbukkant hadsereg is.

AMCs-Fear-the-Walking-Dead-Season-3-Episode-1-Daniel-Sharman-as-Troy-Otto-Sam-Underwood-Jake
Az Otto testvérek új és rögtön meghatározó szereplőként bukkannak fel az évadban

És az a helyzet, hogy nekik is köszönhetően remek kis vérfürdővel, akciódús évadnyitóval nyit az új évad, de nem csak a látványra nem lehet panaszunk, mind Madison, mind Travis igazán kitesznek magukért és lassan tényleg egy lapon emlegethetjük őket a legnagyobb túlélőkkel és a televíziózás legbadassebb arcaival – persze mindezt a CSALÁD nevében.

Mivel még majd egy hónap van vissza a premierig részletekbe ezúttal nem mennék a karaktereket és az eseményeket illetően (akkor viszont több poszttal is jelentkezünk, higgyétek el, lesz miről beszélnünk), az biztos, hogy a Fear The Walking Dead 3. évadának 1. része igencsak elnyeri majd a rajongók tetszését, s bár a folytatásra kevesebb akciót kapunk és az események is lassabb mederbe kerülnek, az biztos, hogy a 2. epizód első jelenetsora és a 3. epizód utolsó jelenete is komoly témát szolgáltat majd nekünk, amikor már végre beszélhetünk róla nyíltan. Mert bizony a lassabb epizódok is két akkor gyomrost adnak a nézőnek, hogy el sem hisszük, hogy ez valóban megtörténik és nem Nick valami delíriumos lázálma az egész.

Kapcsolódó

Lennie James is rendezni fog a Fear The Walking Dead 6. évadában

A Morgant alakító Lennie James karrierje során először próbálhatja ki magát rendezőként.

Megáll benned a vér a KAMPÓKÉZ előzetesétől

Érkezik az 1992-es kultikus horror kvázi-folytatása.

A LÁTHATATLAN EMBER filmkritika

Az atmoszférateremtés nagymestere az őrületbe kergeti Elisabeth Mosst H.G. Wells klasszikusának legújabb és eddigi legjobb adaptációjában.

LOCKE & KEY – KULCS A ZÁRJÁT sorozatkritika

Joe Hill és Gabriel Rodriguez nagy sikerű képregénye a Netflixen kapott mozgóképes adaptációt.

Most a címlapon

Anya Taylor-Joy és Thomasin McKenzie Utolsó éjszakája a Sohoban

Még mindig nincs pontos premierdátuma Edgar Wright új pszichológiai horrorjának, ami 2021 egyik leginkább várt filmje. Előzetesünk sincs még, de...

Dér Heni is jogi lépéseket tesz az internetes trollokkal szemben

Dér Heni az utóbbi időben egyre több gyűlölködő és negatív kommentet kapott, ezért úgy döntött, hogy Schobert Norbihoz hasonlóan jogi lépéseket tesz az őt vegzáló trollok ellen.

Sokkal több, mint a bérgyilkos feleségének a testőre

Sokkal több, mint a bérgyilkos feleségének testőre.

A Víziót alakító színész biztos volt benne, hogy vége a Marveles karrierjének

A Bosszúállók-filmekben Víziót alakító Paul Bettany biztos volt benne, hogy azért hívatja a Marvel-univerzum agytrösztje, hogy közöljék vele, ennyi volt.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet