Különösen veszélyes bűnözők: Minden, amit az év legjobban várt Netflix-filmjéről tudunk

Jelenleg a 2021-es megjelenési naptár eléggé trükkösnek tűnik, ugyanis úgy tűnik, hogy májustól elkezdenek ömleni a moziba a jobbnál jobb filmek, köztük nem is egy blockbusterrel. DE! Ne feledjük, hogy idén a Netflix is igazi nagyágyúkkal készül és mindegyiket nyugodtan megnézhetjük otthonunk kényelméből! A Netflix idei filmes felhozatalának egyértelműen legnagyobb nagyágyúja a Red Notice, vagyis a Különösen veszélyes bűnözők című film lesz, amelyben egyebek mellett Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Gal Gadot is felvonul.

Ryan Reynolds Gal Gadot Dwayne Johnson

A Különösen veszélyes bűnözők Rawson Marshall Thurber író/rendező  új filmje lesz. A rendező eddigi munkái közé tartozik a Családi üzelmek, a Központi hírszerzés és a Felhőkarcoló című film is, vagyis a humor és a nagyszabású akció is garantáltnak tűnik. A közelgő megafilmnek egész 2020-ban elhúzódó, rendkívül zűrös gyártási ütemterve volt, de a Netflix már 2021 elején megerősítette, hogy idén bemutatják a filmet. Bár a részletek egyelőre igencsak homályosak, legalább néhány dolgot tudunk erről az izgalmas címről és arról, hogy mire számíthatunk tőle. Íme, minden amit tudunk a Netflix Különösen veszélyes bűnözők című filmjéről.

Mikortól látható a Netflixen a Különösen veszélyes bűnözők?

Ahogy a Netflix 2021-es, sztárokkal teletűzdelt, sziporkázó filmbejelentő videójából kiderült, a Különösen veszélyes bűnözők a streaming szolgáltatás egyik legjelentősebb idei megjelenése. Ennek ellenére a közelgő blockbuster bemutatási dátumát egyelőre hivatalosan nem jelentették be és a legutóbbi, nyári megjelenéseket bemutató videóban sem szerepelt, így számításaink szerint leghamarabb ősszel, de inkább decemberben környékén mutathatják be a Netflixen. Egyelőre azonban még semmi sem hivatalos. Amint készen áll a premierre, folyamatosan tájékoztatunk titeket.

Exkluzív: Ezek a filmek jönnek hamarosan a Netflixre

Dwayne Johnson karaktere egy FBI-os profilozó lesz

De mi is a Különösen veszélyes bűnözők cselekménye? Az új Netflix-filmben Dwayne Johnson egy FBI-profilozót alakít, akit a világ legjobb nyomkövetőjének tartanak. Egy tolvajpárra vadászik, akik derék kalandjaik során csak bajt okoztak. Amikor azonban az FBI profilozó és a bűnözőpáros útjai keresztezik egymást, végül össze kell dolgozniuk a közös előnyök érdekében. Ez nem áll messze attól, amit a Hobbs & Shaw sztárjától várnánk, de arra is számíthatunk, hogy a nagynevű színész a humor, a szív és az akció karizmatikus keverékét hozza majd a várva várt blockbusterbe.

Red-Notice_Ryan-Reynolds_Dwayne-Johnson

Ryan Reynolds és Gal Gadot a világ legnagyobb szélhámosát és műkincstolvaját játsszák

Míg Dwayne “The Rock” Johnson áll a streaming akció-vígjáték főszerepében, a színész/producer mellett néhány ismerős arc is csatlakozik hozzá. A Különösen veszélyes bűnözők további főszereplői Gal Gadot és Ryan Reynolds, akik a világ legnagyobb műkincstolvaját, illetve szélhámosát alakítják. Ők azok a bűnözők, akik a Johnson által alakított profilozóval csapnak össze, amikor egy Interpol által kiadott Red Notice-körözés keresztezi az útjukat.

Mennyi akcióra számíthatunk?

Ha a világ egyik legnagyobb akciósztárjával forgatsz egy hatalmas filmet, akkor számíthatsz arra, hogy sok filmes vérengzésre kerül sor. Az biztos, hogy bár nem tudjuk, hogy mi lesz a cselekménye ennek az akciódús filmnek (egy homályos szinopszison kívül: Egy Interpol-ügynök a világ legkeresettebb műkincstolvajának nyomába ered.), azt tudjuk, hogy legalább egy “őrült üldözési jelenetre” számíthatunk a színész/producer Dwayne Johnson szerint.

Mint azt humorosan bevallotta a közösségi médiafelületén, Dwayne Johnson egy izgalmas autós üldözési jelenetet forgatott új filmjéhez, bár gondot okozott a stábnak, mivel túl nagy volt ahhoz, hogy beférjen a jelenethez biztosított Porschék némelyikébe.

dwayne-johnson-porsche

Egy Instagram-bejegyzés során Dwayne Johnson úgy reklámozta ezt jelenetet, mint az egyik legvagányabb üldözést, amiben valaha is részt vett, ami azért sokat elárul. 

A Netflix eddigi legdrágább filmje

A költségvetés a becslések szerint közel 200 millió dollár lesz, így a Különösen veszélyes bűnözők a Netflix egyik legnagyobb kasszasikere lesz. (Aztán majd jön  a The Gray Man, ami állítólag ennél is drágább lesz.) Az elmúlt években a Netflix egyre inkább belevágott a blockbusterek játékába. Jelenleg ők a világ legnagyobb streaming szolgáltatása, több mint 200 millió felhasználóval, ami azt jelenti, hogy a cégnek új és drága módszereket kell találnia, hogy tartalmait kiemelje a versenytársak közül.

Tekintettel arra, hogy a Különösen veszélyes bűnözők egy világméretű akció-blockbuster, rengeteg akcióval és robbanással, a költségvetés is magasnak ígérkezik. De az egyik ok, amiért a streaming-exkluzív film olyan drága lesz, az az, hogy a három A-listás sztárunk, Dwayne Johnson, Gal Gadot és Ryan Reynolds állítólag fejenként legalább 20 millió dollárt kapott.

Ha csak a főhősök gázsiját összeadjuk az már kiteszi a film igen magas költségvetésének több mint negyedét. Hogy ezek a “felfújt fizetések” a jövőbeni Netflix-filmektől is várhatóak-e, az majd a film nagyszabású bemutatója után derül ki.

Gal Gadot Kulonosen veszelyes bunozok

Különösen veszélyes páros

A Különösen veszélyes bűnözők a harmadik együttműködés Dwayne Johnson és Rawson Marshall Thurber író/rendező között. Thurber először a Központi hírszerzés című akció-vígjátékban, majd a 2018-as Felhőkarcoló című akció-thrillerben újra tette meg filmje főszereplőjének Dwayne Johnsont. 

Amint többet tudunk a filmről, természetesen beszámolunk róla.