Hír és közéleti magazin

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Majka november eleje óta folyamatosan beszámol az állapotáról és rengeteg emberhez eljut az üzenete.

Pénteken a magát vírusrealistának mondó Gődény György gyógyszerész, aki korábban többször is szkeptikusan fogalmazott a járvánnyal kapcsolatban, az Indexszel közölte: koronavírus-tesztet csináltat. Korábban ugyanis a közösségi oldalakon elterjedt, hogy megfertőződött.

Nem sokkal később Majka, aki koronavírus miatt került kórházba, Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben meghívja a Covid-osztályra Gődényt.

Majka meghívta magához a koronavírus-tagadó Gődényt

A zenész koronavírus-videóblogja az ATV Civil a pályán című műsorának felvételén is beszédtéma volt, Lantos Gabriella egészségügyi menedzser szerint ez társadalmi szempontból is kifejezetten hasznos.

Majka ugyanis  kórházból rendszeresen jelentkezik a Facebookon videókkal, amelyeken személyes tapasztalatai alapján beszél a vírusról és a betegségről – Lantos Gabriella szerint pedig ezzel sokkal többet tesz a koronavírussal kapcsolatos védekezés fontosságáról, mint például az országos tisztifőorvos.

„Ez az ember elvégezte mindazt, amit Müller Cecília hivatalának meg kellene csinálnia. Én ennek az embernek Kossuh-díjat adnék, mert nem tett senki, de senki annyit azért, hogy a Coviddal kapcsolatos tudás széles körben elterjedjen, mint ez az ember”

mondta Lantos Gabriella egészségügyi menedzser az ATV Civil a pályán című műsorában Majkáról.